Ринку землі в Україні обвал цін не загрожує - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринку землі в Україні обвал цін не загрожує - експерт

Нерухомість
1617
Ціни на земельні ділянки в Україні поступово знижуються, але обвального падіння немає – заявив президент Земельного союзу України Андрій Кошиль. Про це він сказав на телеканалі БТБ.
“Цінові пропозиції поступово знижуються, але обвального зниження цін немає. Хоча, за нашими даними як правило продавці йдуть на поступки при купівлі земельних ділянок. І та ціна, яку вони публікують у своїх оголошеннях, може істотно знизитися в кілька разів, якщо покупець має необхідну суму на руках і все проходить швидко”, – зазначив він.
Він додав, що пропозиції продавців земельних ділянок під Києвом істотно перевищують попит. Це пов’язано з тим, що банки практично не видають кредитів під заставу нерухомості, а тим більше – під заставу землі. Разом з тим експерт переконаний, що земля буде залишатися привабливим інвестиційним об’єктом.
“Земля була, є і буде вигідним інвестиційним товаром. Вигідність інвестиції в землю залежить від того, яка ціна на землю, від якостей цієї ділянки, чи є там комунікації, чи оформлені правильно документи. На якісні ділянки був попит і вони будуть користуватися попитом. І сьогодні зростає попит на ділянки економ-класу, ціною 1-5 тис. доларів за ділянку”, – розповів Кошиль.
На землю сільгосппризначення ціна може коливатися в межах від 100 до 1000 доларів за гектар, а на землю під забудову – від 100-150 доларів за одну сотку. При цьому А.Кошиль підкреслив, що верхньої межі ціни в цьому сегменті ринку нема.
“Що стосується землі під забудову, нижня планка починається від 100-150 доларів за сотку, а верхньої межі не існує. І звичайно, все залежить від того, на ділянка розташована березі водойми, чи є там ліс, які сусіди, які комунікації”, – уточнив Кошиль.
Він зазначив, що в Україні зараз близько третини земельних ділянок не внесені в земельний реєстр, а це призводить до підвищення ризику шахрайства, тому покупцям треба бути обережними, укладаючи угоди.
“Хочу сказати, що багато ділянок у нас недооформлені, десь третина ділянок не внесені до земельного реєстру. Вони існують у вигляді документів, але держава їх не бачить”, – попередив А.Кошиль.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас