ЄС скасував візи для громадян багатьох країн-карликів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС скасував візи для громадян багатьох країн-карликів

Світ
994
Європейський союз доповнив у вівторок список країн, громадяни яких можуть в’їжджати до Шенгенського простору без віз. Більшість цих країн не так легко знайти на карті.
Безвізовий режим вводиться для громадян Колумбії, Домініки (не плутати з більш великою Домініканською Республікою – ІФ), Гренади, Кірібаті, Маршаллових островів, Мікронезії, Науру, Палау, Перу, Сент-Люсії, Сент-Вінсента і Гренадін, Самоа, Соломонових Островів, Східного Тимору, Тонга, Тринідаду і Тобаго, Тувалу, Об’єднаних Арабських Еміратів і Вануату.
Безвізовий режим набуде чинності тільки після того, коли ці країни підпишуть відповідні двосторонні угоди з ЄС.
Рада ЄС нагадує в своєму комюніке, що рішення про скасування віз для коротких поїздок до Шенгенського простору приймаються на основі поєднання різних критеріїв Серед них – стан нелегальної імміграції, державної політики та безпеки, економічні вигоди, наприклад, в сфері туризму і зовнішньої торгівлі, а також стан відносин з ЄС, дотримання прав людини та основних свобод.
Безвізовий діалог між ЄС та Росією, який вівся останніми роками на основі виконання т.зв. “спільних кроків” і повинен був привести цього року до початку переговорів про безвізовий режим, зупинений на невизначений час через українську кризу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас