Референдуму 25 травня не буде - Рада його не "підтримала" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Референдуму 25 травня не буде - Рада його не "підтримала"

Казна та Політика
2563
Народні депутати не підтримали законопроект № 4801 “Про проведення всеукраїнського консультативного опитування 25 травня 2014 р.”. Як повідомив один з депутатів, за відповідне рішення проголосували лише 154 народних депутати за мінімально необхідних 226.
Відповідно до законопроекту, Кабмін пропонує забезпечити проведення всеукраїнського консультативного опитування 25 травня 2014 р. одночасно з позачерговими виборами Президента України.
За документом, організація підготовки та проведення всеукраїнського консультативного опитування здійснюється відповідно до закону України “Про всеукраїнський референдум”.
Питання, що виносяться на опитування, визначаються постановою Верховної Ради України.
Для забезпечення підготовки та проведення опитування використовуються територіальні і закордонні виборчі округи і виборчі дільниці, які застосовуються на позачергових виборах Президента України 25 травня 2014 р. і окружні, дільничні виборчі комісії, сформовані для організації підготовки та проведення позачергових виборів Президента України 25 травня 2014 р.
“Щодо правових наслідків проведення всеукраїнського консультативного опитування проектом закону визначено, що всеукраїнське опитування має дорадчий характер, а думка більшості учасників опитування, що взяли участь в голосуванні, відносно винесеного на опитування питання, розглядається і враховується при прийнятті рішень органами державної влади, яких вона стосується і до повноважень яких віднесена”, – йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.
Відповідно до законопроекту, участь в консультативному референдумі зможуть прийняти також громадяни України, які проживають на території Криму та м. Севастополя відповідно до положень закону України “Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України”.
Кабмін також вніс до ВР законопроект № 4809, в якому пропонує виділити Центральній виборчій комісії на проведення всеукраїнського консультативного опитування 30,8 млн грн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас