Кожен другий студент аграрних вузів хоче працювати в місті - УКАБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кожен другий студент аграрних вузів хоче працювати в місті - УКАБ

Особисті фінанси
249
За результатами опитування 63% студентів аграрних вищих навчальних закладів не хочуть працювати в сільській місцевості, передає прес-служба УКАБ.
За словами експертів агентства AgriSurvey, така тенденція зберігається протягом багатьох років, проте кількість випускників, готових влаштуватися на роботу в селі, за останні два роки збільшилася до 16%.
Результати опитування, проведеного агентством AgriSurvey серед студентів економічних і виробничих спеціальностей аграрних вузів, вказують на те, що більшість випускників не готові працювати в селі. Серед опитаних 19% взагалі не хочуть працювати в сільській місцевості, а 20% відмовляються працювати в селі перші три роки навіть з перспективою подальшого переведення в головний офіс у місті. Зате 42% опитаних студентів готові провести перші три роки після завершення навчання, працюючи в селі. Особливо на це налаштовані студенти, вихідці з сільської місцевості.
Водночас результати дослідження вказують на поступові позитивні зміни в настроях студентів щодо роботи в селі і в аграрному секторі в цілому. Якщо в 2012 році тільки 10% планували працювати в селі, то в 2014 році частка таких студентів зросла до 16%. Працювати в місті хочуть 63% студентів, що на 4% менше, ніж два роки тому.
“Проблема відсутності молоді в селі зараз дуже критична для розвитку аграрного сектора. Тоді як студенти думають про отримання другої вищої освіти у сфері юриспруденції чи економіки, в аграрному секторі спостерігається гострий дефіцит робочих виробничих спеціальностей (63%). Більше того, за результатами нашого дослідження майже кожне друге аграрне підприємство готове брати на роботу випускників без досвіду роботи. Але схоже на те, що інфраструктура сільських територій поки не сприяє залученню молодих фахівців до роботи в сільській місцевості”, – зазначила координатор соціологічних і маркетингових досліджень агентства AgriSurvey Анна Квіт.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас