Східні області лідирують за відтоком депозитів, за місяць там зняли 4% всіх коштів - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Східні області лідирують за відтоком депозитів, за місяць там зняли 4% всіх коштів - НБУ

Кредит&Депозит
1290
Східні області України лідирують за темпами відтоку депозитів, повідомила прес-служба Національного банку. У Харківській області з 1 по 29 квітня громадяни зняли з банківських рахунків 4% своїх коштів, у Луганській – 4,4%, у Донецькій – 4,6%.
В інших регіонах ситуація трохи краща. За даними НБУ, в більшості областей відтік коштів з депозитних рахунків перебуває в межах статистичної похибки (скільки саме, не уточнюється). Зокрема, у Закарпатській, Запорізькій, Миколаївській та Тернопільській областях темпи відтоку становлять близько 1,5%.
Водночас приріст депозитів фізосіб в межах 1,5% спостерігається у Вінницькій, Житомирській, Київській, Рівненській, Сумській, Херсонській та Хмельницькій областях.
НБУ також уточнює, що від початку року в більшості регіонів громадяни зняли 10-13% своїх депозитів. Найбільш гострою проблема відтоку коштів з банків була в Криму (мінус 41%), Луганській і Донецькій областях (мінус 21% і 19% відповідно).
Нагадаємо, відтік депозитів населення в першому кварталі становив 32,5 млрд грн і $3,1 млрд. У результаті загальний обсяг вкладів фізичних осіб до квітня скоротився до 221,2 млрд у гривні і 19,8 млрд в доларах (в еквіваленті).
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас