До 2017 року в світі буде 20 млрд мобільних пристроїв - Google — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До 2017 року в світі буде 20 млрд мобільних пристроїв - Google

Особисті фінанси
150
“Сьогодні більше половини користувачів Google – мобільні”, – підкреслив директор Google News Річард Гінграс Європейському газетному конгресі, що відбувся у Відні 5-6 травня. За його прогнозами, швидкість розвитку мобільних технологій, поява нових пристроїв і щорічне нарощення продажів смартфонів і планшетів дають підстави припускати, що вже до 2017 року в світі налічуватиметься 20 млрд різних гаджетів.
Річард Гінграс підкреслив, що така значна кількість мобільних пристроїв створює нові умови для розповсюдження новин. Зокрема, за даними компанії Motorola, кожен користувач перевіряє свій мобільний пристрій в середньому більше 100 разів на день.
“Сьогодні люди читають новин більше, ніж будь-коли в історії, використовуючи нові джерела”, – констатував Річард Гінграс. Директор Google News особливо виділив соціальні мережі, вказавши, що за останні шість років соціальні медіа практично з нуля зайняли величезну роль у поширенні новин.
За його словами, місія і завдання Google полягають у тому, щоб допомогти у пошуку та поширенні інформації, знайти найкращий зв’язок між запитом і джерелом інформації та надати якісну інформацію. При цьому він уточнив, що компанія може покрити лише 20-30% джерел.
На його думку, з’являється нова журналістика – журналістика даних, бо немає бар’єрів у публікації невеликих блоків інформації, але необхідно подумати, як їх об’єднувати. “У майбутньому журналісти стануть більше комп’ютерниками, ніж журналістами”, – припустив Річард Гінграс.
Представник Google зазначив, що раніше зміни технологій приводили до переходу журналістики з одного статичного стану в інший. Водночас швидкість нинішніх змін настільки велика, що важко прогнозувати досягнення якогось нового статичного положення і варто говорити і бути готовим до роботи в умовах постійної динаміки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас