Путін ввів кримінальну відповідальність за "реабілітацію нацизму" - через події в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін ввів кримінальну відповідальність за "реабілітацію нацизму" - через події в Україні

Світ
846
Президент Росії Володимир Путін підписав закон, що протидіє спробам посягання на історичну пам’ять щодо подій, що мали місце в період Другої світової війни. Про це повідомляє прес-служба Кремля.
Документ доповнює Кримінальний кодекс РФ новою статтею – “Реабілітація нацизму”. Вона передбачатиме покарання за заперечення фактів, встановлених вироком Міжнародного військового трибуналу для суду і покарання головних військових злочинців європейських країн “осі”, схвалення злочинів, встановлених зазначеним вироком, а також за розповсюдження завідомо неправдивих відомостей про діяльність СРСР в роки Другої світової війни.
Підвищена кримінальна відповідальність передбачається за вказані дії, якщо вони вчинені особою з використанням свого службового становища, засобів масової інформації або зі штучним створенням доказів обвинувачення, наголошується в довідці державно-правового управління.
Крім того, документ встановлює кримінальну відповідальність за поширення висловлюваних явну неповагу до суспільства відомостей про дні військової слави і пам’ятні дати Росії, пов’язані із захистом Вітчизни, і за осквернення символів військової слави, вчинені публічно. Відповідно до закону за вчинення зазначених діянь юридичні особи будуть нести адміністративну відповідальність.
Порушників автори законопроекту пропонують карати штрафом у розмірі до 300 тис. руб. або позбавленням волі на строк до трьох років. Якщо реабілітація нацизму була здійснена “з використанням службового становища або ЗМІ”, покарання передбачає штраф до 500 тис. руб. і позбавлення волі на строк до п’яти років.
У лютому 2014р. один з авторів законопроекту, голова комітету Держдуми з безпеки та протидії корупції Ірина Ярова, представляючи документ, рекомендувала колегам прийняти його до 9 травня. “Україна є живим свідком того, до чого призводить така політика, коли фашизм стає в повний зріст і вже пов’язаний не тільки з пропагандою, а з вчиненням злочинів”, – пояснила депутат.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас