У Донецькій і Луганській областях слід ввести НС і нормально провести АТО, - військовий експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Донецькій і Луганській областях слід ввести НС і нормально провести АТО, - військовий експерт

Казна та Політика
2025
Керівник Центру військово-політичних досліджень, координатор групи “Інформаційний опір” Дмитро Тимчук вважає, що влада могла б ввести надзвичайний стан у Донецькій і Луганській областях для нормального проведення антитерористичної операції.
“Законодавство чітко визначає, що зоною надзвичайного стану не обов’язково оголошувати всю країну. Оголосіть хоча б Донецьку і Луганську область”, – сказав він на брифінгу в понеділок у Києві.
Експерт вказав, що в законодавстві є обмеження максимального терміну введення надзвичайного стану, а мінімальний термін ніхто не обмежує.
На його думку, такі заходи дозволили б більш вільно діяти українським силовикам і дозволяли б контролювати інформацію, яка вільно розповсюджується в соціальних мережах.
Д.Тимчук також звернув увагу на те, що в Україні діють розвідники і професійні пропагандисти, які “називаються російські журналісти”.
Він вважає, що потрібно скласти список таких людей, які постійно “транслюють брехню, підтримують активні контакти з терористами і оголосити їх персонами нон-грата”.
“Я не уявляю, щоб, коли Росія проводить операцію на Кавказі, там вільно бігали журналісти з інших країн”, – додав експерт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас