Влада могла провести вибори президента ще в квітні — експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада могла провести вибори президента ще в квітні — експерт

Казна та Політика
1254
Пропозиція Громадської палати Росії про перенесення виборів президента в Україні є втручанням у внутрішні справи нашої держави. Про це сказав політичний аналітик Інституту євро-атлантичного співробітництва Володимир Горбач.
“Вражає те, що подібні дії собі дозволяє навіть не офіційна установа Росії, а Громадська палата. Там є порядні люди, але нинішня її діяльність в умовах агресії — один із інструментів російської політики, яка спрямована на дестабілізацію ситуації в Україні та зрив президентських виборів”, – зазначив він.
За словами експерта, подібні заяви мали б змусити Україну задуматися про перенесення дати виборів на ранішу дату. “Наприклад, на 18 травня чи на найближчу неділю. Українська влада вже “приїхала”. З самого початку потрібно було обирати інше число. Особливо після того, як побачили, що в Криму тричі переносили так званий референдум. Його ж спочатку планували провести не в березні, а одночасно із президентськими виборами. Я дивуюся, чому українська влада після всіх цих дій, і розуміючи, що вибори хочуть перенести аж на грудень, не пришвидшила виборчі процедури. Це питання могли вирішити ще в квітні. Все одно весь цей час суспільство не живе в режимі виборчої кампанії. Маємо зовнішню агресію, війну. Люди обговорюють не програми кандидатів, а антитерористичну операцію, вбивства, поранення та заворушення”, – зауважив політолог.
Горбач вважає, що українська влада не діяла на випередження, бо значна її частина не розуміла, що відбувається з країною, та які реальні плани російського керівництва. “Вони просто не вірили у реалістичність цього сценарію, хоча й знали про його існування. Дуже довго відкладали будь-які активні дії до того моменту, поки не було прийнято офіційне рішення про фінансову підтримку України з боку МВФ. Перш за все рахували гроші, а потім думали про людей та територію”, – наголосив експерт.
“Європа на це ніяк не реагуватиме, бо Громадська палата не є органом влади Російської Федерації. Хіба що це звернення можуть розглянути лише в робочому порядку. Захід прекрасно розуміє російські плани по зриву виборів. Цей заклик ними буде сприйнятий так само, як і нами — це провокація. Зараз маємо великі шанси, що вибори будуть зірвані. Але я думаю, що все ж вони відбудуться. Інше питання — чи на всій території України. В Криму їх не буде. Під питанням дві області Донбасу”, – додав він.
Нагадаємо, що Громадська палата РФ запропонує ООН і Раді Європи перенести президентські вибори в Україні, заплановані на 25 травня, до стабілізації обстановки в нашій країні.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас