Через 5-7 років українці матимуть такі ж комфортні умови життя, як і європейці - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через 5-7 років українці матимуть такі ж комфортні умови життя, як і європейці - експерт

Особисті фінанси
6493
Економічний експерт, член переговорної групи від України про асоціацію з ЄС Тарас Качка вважає, що після підписання економічної частини Угоди про асоціацію з ЄС і гармонізації українського законодавства з європейським через 5-7 років українські громадяни матимуть такі ж комфортні умови життя, зокрема щодо охорони навколишнього середовища, чистоти повітря, води тощо, як і громадяни Євросоюзу. Про це він сказав в ефірі телеканалу БТБ.
Коментуючи вигоди від укладення Угоди з ЄС, експерт зазначив: “Є два виміри того, що отримає кожен. Перше – це те, що кожен отримає кращу економічну ситуацію в країні, тому що, за великим рахунком, економіка світова переживає досить складні часи, складне десятиліття. І тому доступ до ринку Європейського Союзу для такої експортно-орієнтованої країни, як Україна, є додатковою можливістю зберегти робочі місця, створити нові робочі місця, отримати більше валютних надходжень. І все це перетворюється на надійні робочі місця, кращу зарплату, надійні гроші для кожного працівника, який працює і в промисловості, і в сільському господарстві”.
“А в перспективі Угода про асоціацію передбачає фактично нормалізацію і європеїзацію нашого повсякденного життя. Коли ми говоримо про захист нашого довкілля, захист повітря, води та утилізацію побутових відходів не тільки на папері, але і насправді, щоб наше повітря було чистим, щоб рівень захворювання раком через канцерогенні викиди був меншим. Всі ці речі закладені в Угоді, і в перспективі п’яти-семи років очікується гармонізація українського регуляторного середовища. Ми на сьогодні маємо краще в світі законодавство, яке не виконується, воно повинно модифікуватися і нарешті виконуватися належним чином, що дасть кращі умови для життя для кожного українця”, – сказав експерт.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас