Міст через Керченську протоку можуть побудувати за юані - стверджують у Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міст через Керченську протоку можуть побудувати за юані - стверджують у Росії

Світ
2551
Китайські компанії можуть взяти участь у будівництві транспортного коридору з материкової частини Росії до Криму через Керченську протоку. Вартість будівництва оцінюють в $1,2-3 млрд.
Китайська будівельна держкомпанія і приватний інвестфонд профінансують проект в юанях, повідомляє “Коммерсант”. Проект послужить зміцненню відносин між Росією і Китаєм на тлі санкцій Заходу. При цьому Китай може отримати доступ і до інших великих проектів в регіоні.
Мінтранс має намір укласти з китайськими компаніями меморандум про будівництво моста через Керченську протоку. Технічна модель проекту не затверджена, це може бути автомобільно-залізничний міст, міст або підводний тунель. Меморандум можуть підписати під час візиту Володимира Путіна до Китаю в другій половині травня.
Участь у фінансуванні проекту візьме приватний China International Fund Ltd (CIF), а будівництвом займеться державна China Railway Construction Corporation (CRCC).
Мінтранс вивчає порядок будівництва. Попередню документацію розроблять до 30 травня, а в липні “будуть опрацьовуватися фінансова схема і модель будівництва”, зазначило джерело і додало, що участь китайців “не відкидає того, що в проекті братимуть участь великі російські компанії”.
Проект будівництва переходу через Керченську протоку розробляють давно, замовником по проекту виступає дочірня компанія “Автодору” – ВАТ “Транспортний перехід через Керченську протоку”. До 1 листопада компанії проведуть інженерні вишукування та розроблять ТЕО.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас