Nike може вивести виробництво з Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nike може вивести виробництво з Китаю

Світ
1231
Глава Nike Марк Паркер заявив, що компанія, що шиє спортивний одяг та взуття, розглядає виведення виробництва з Китаю у зв’язку з великими страйками на заводі-постачальнику.
Тисячі робітників взуттєвої фабрики влаштували один з найбільших страйків в Китаї на початку місяця на компанії через умови роботи на Yue Yuen Industrial Holdings, акції якої торгуються на Гонконгській біржі, а загальна вартість якого оцінюється в $5,6 млрд. Компанія виробляє взуття для Nike Inc, Adidas та інших міжнародних брендів.
Більшість працівників вже повернулися до роботи, після того як компанія погодилася на деякі з їхніх вимог.
“Поки ми не розриваємо відносини, але досить близькі до цього і могли це зробити”, – заявив Паркер в Бостонському коледжі.
Він додав, що Nike перебуває в тісному контакті з Yue Yuen і персоналом, щоб з’ясувати, чи порушують умови праці стандарти, встановлені Nike, однак поки компанія не зайняла певної позиції.
Паркер зазначив, що у Nike широка виробнича база в Китаї, що дало їй можливість перенести виробництво відносно легко.
Робочі Yue Yuen оголосили 14 квітня страйк в південному місті Дунгуань. Активісти говорили, що це був один з найбільших робочих страйків відтоді, як ринкові реформи почалися наприкінці 1970-х рр.
Робочі незадоволені тим, що компанія не витрачалася на їхнє соціальне страхування. До кінця минулого тижня близько 80% робочої сили повернулися до роботи, повідомляє Yue Yuen.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас