Путін секретним указом нагородив понад 300 журналістів за "об'єктивність у висвітленні подій в Криму" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін секретним указом нагородив понад 300 журналістів за "об'єктивність у висвітленні подій в Криму"

Світ
664
Президент Росії Володимир Путін підписав указ про нагородження державними орденами і медалями декількох сотень співробітників російських ЗМІ «за високий професіоналізм і об’єктивність у висвітленні подій в Республіці Крим». При цьому даний указ був підписаний ще 22 квітня, але його досі тримають у секреті, і на офіційному сайті президента не розміщували.
Чиновник, що бачив цей документ, розповів виданню, що в списку перераховані більш ніж 300 прізвищ, причому 90 з них – кореспонденти. За інформацією співрозмовника, близько сотні нагороджених представляють ВГТРК, більш ніж 60 – «Перший канал», по кілька десятків – телеканали НТВ, Russia Тoday і холдинг Life News. Співробітників телеканалу «Дощ» і радіостанції «Ехо Москви» у списку заохочених немає. При цьому джерело зауважило, що масштаб нагороджень безпрецедентний: наприклад, після подій 2008 року в Південній Осетії тодішній президент Дмитро Медведєв нагородив лише 11 журналістів.
Відзначається, що найбільш високо оцінені заслуги генерального директора телеканалу НТВ Володимира Кулістікова. Йому вручать орден «За заслуги перед Вітчизною» II ступеня. Того ж ордену, але IV ступеня, удостоєні керівники Роскомнадзора Олександр Жаров і ФГУП «Російська телевізійна і радіомовна мережа» Андрій Романченко, перший заступник гендиректора ВДТРК Антон Златопольский, головний редактор агентства «Росія сьогодні» Маргарита Симоньян і головний редактор «Комсомольської правди» Володимир Сунгоркін.
Тим часом телеведучого Володимира Соловйова нагородять орденом Олександра Невського, а гендиректору холдингу Life News Араму Габрелянову дістанеться орден Пошани.
З опитаних нагороджених тільки перший заступник гендиректора РТРС Віктор Пінчук сказав, що знає про нагороду. Джерело на «Першому каналі» підтвердило, що там складали списки на нагородження «за Україну», причому акцент робився на рядових працівниках. Гендиректор Life News Габрелянов сказав, що в його холдингу на прохання влади теж готували списки, але були впевнені, що йдеться про почесні грамоти.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас