Банкопад у Росії: Банк РФ відкликав ліцензії ще у двох банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкопад у Росії: Банк РФ відкликав ліцензії ще у двох банків

Фондовий ринок
2755
У понеділок, 5 травня, Банк Росії відкликав ліцензії на здійснення банківських операцій у двох банків: “Першого Республіканського Банку” (ВАТПРБ”) і “Атлас Банку” (ТОВ “Атлас Банк”).
Банк Росії відкликав ліцензію у ВАТПРБ”, який посідав на 01.04.2014 р. 109-е місце в банківській системі РФ. “Банк проводив високоризиковану кредитну політику, пов’язану з розміщенням коштів в низькоякісні активи. Через незадовільну якістю активів, що не генерували достатній грошовий потік, ВАТПРБ” не забезпечив своєчасне виконання зобов’язань перед кредиторами та вкладниками. Керівники та власники ВАТПРБ” не вжили дієвих заходів щодо нормалізації його діяльності та відновлення фінансового стану. Здійснення процедури фінансового оздоровлення ВАТПРБ” із залученням державної корпорації “Агентство зі страхування внесків” на розумних економічних умовах не виявлялося можливим. За сформованих обставин Банк Росії на підставі статті 20 Федерального закону “Про банки і банківську діяльність” виконав обов’язок щодо відкликання у ВАТПРБ” ліцензії на здійснення банківських операцій”, – йдеться в повідомленні регулятора.
ВАТ “Перший Республіканський Банк” є учасником системи страхування внесків. Відкликання ліцензії на здійснення банківських операцій є страховим випадком. Страхове відшкодування виплачується кожному вкладникові в розмірі 100% суми всіх вкладів у банку, що не перевищує 700 тис. руб. Сума, що не компенсована страховкою, погашатиметься під час ліквідації банку в складі вимог кредиторів першої черги.
Відповідно до рішення Правління АСВ такий банк-агент (банки-агенти) буде відібраний на конкурсній основі у строк не пізніше 8 травня 2014 р.
Виплати почнуться не пізніше 19 травня 2014 р.
Застосування заходу крайнього впливу до ТОВ “Атлас Банк”, який посідав на 01.04.2014 р. 744-е місце в банківській системі РФ, було здійснено “у зв’язку з неодноразовим порушенням кредитною організацією протягом одного року вимог, передбачених статтею 7 (за винятком пункту 3 статті 7) Федерального закону “Про протидію легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом, і фінансуванню тероризму”. Протягом 2013 року ТОВ “Атлас Банк” був залучений у проведення сумнівних операцій, пов’язаних з переведенням грошових коштів за межі Російської Федерації, сукупний обсяг яких становить близько 9 млрд рублів”, – повідомляє прес-служба регулятора.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас