МЗС Канади - європейським лідерам, впевненим, що Путін їм не загрожує: "Почитайте підручники з історії" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС Канади - європейським лідерам, впевненим, що Путін їм не загрожує: "Почитайте підручники з історії"

Світ
1588
Світ повинен дати жорстку відповідь Росії за її дії з дестабілізації ситуації в Україні. Про це в інтерв’ю Rzeczpospolita розповів глава МЗС Канади Джон Бейрд.
“Нам потрібно дати жорстку відповідь, тому що так ми не досягнемо нашої мети. За свободу треба платити. Для порядних людей просто сидіти і нічого не робити, це не вихід. Той же російський посол говорив за день до вторгнення, що вторгнення в Крим не буде, що Росія не має наміру атакувати півострів. Так само зараз Кремль намагається використати свій економічний та енергетичний потенціал, щоб змусити Захід зробити те, що він зробити повинен”, зазначив дипломат.
За його словами, різка реакція є дуже необхідною, тому що просто сидіти і чекати – значить збільшити в майбутньому ті кошти, які все одно доведеться заплатити в майбутньому.
“У Німеччині та деяких європейських країнах цю ситуацію оцінюють дещо по -іншому. Керівники таких компаній як Siemens і Shell зустрічаються з Путіним, щоб зберегти свої інтереси в Росії”, – розповів Бейрд.
“Деякі країни вважають, якщо їм безпосередньо нічого не загрожує, то не потрібно вдаватися до жорсткої відповіді. Дуже легко сказати: мене це не стосується, а тому нема чого турбуватися. Але я їм кажу: перечитайте ще раз підручник з історії”, – радить політик.
За матеріалами:
censor.net.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас