Це сталося: МВФ затвердив кредит для України в розмірі $17 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Це сталося: МВФ затвердив кредит для України в розмірі $17 млрд

Кредит&Депозит
3160
Виконавча рада Міжнародного валютного фонду схвалила дворічну програму “стенд-бай” для України в розмірі 17,01 млрд дол.
Про це йдеться в заяві МВФ, повідомляє УНІАН.
3,2 млрд дол. дадуть Києву негайно – кошти спрямують на погашення боргів.
“Схвалення програми “стенд-бай” дозволяє негайно надати 2,058 млрд СПЗ (близько 3,190 млрд дол. США) з 1,290 млрд СПЗ (близько 2 млрд дол. США) бюджетної підтримки”, – йдеться в заяві Фонду.
Перший транш Україна отримає днями. Подальші транші Фонд надаватиме за підсумками регулярних звітів про виконання владою України антикризової економічної програми.
Керівництво МВФ зазначає, що економічна програма, яку пропонує Фонд Україні, спрямована на відновлення макроекономічної стабільності.
“Економічна програма влади за підтримки Фонду спрямована на відновлення макроекономічної стабільності, зміцнення економічного управління та прозорості, а також на відновлення сталого економічного зростання з одночасним захистом найбільш вразливих прошарків населення”, – наголошено в повідомленні.
Нагадаємо, що, згідно із заявою міністра фінансів України Олександра Шлапака, перший транш від МВФ в рамках кредитної програми може надійти вже 5-8 травня.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас