У середині травня відбудеться виїзне засідання Кабміну в Брюсселі, Лукашенко хоче відкласти створення Євразійського економічного союзу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У середині травня відбудеться виїзне засідання Кабміну в Брюсселі, Лукашенко хоче відкласти створення Євразійського економічного союзу

960
Пропонуємо вашій увазі найцікавіші цифри і цитати середи, 30 квітня:
  • Менше 1% жителів Криму відмовилися отримувати російське громадянство
  • Долар на Міжбанку подорожчав на 15 копійок – до 11,5/11,7 грн
  • На кордоні з Кримом водії стоять у черзі по 5-10 годин
  • НБУ заощадив більш ніж 60 млн грн за рахунок скорочення працівників
  • Канада направила до Румунії 6 винищувачів і 250 солдат
Відомий американський політолог Збігнєв Бжезинський про статус України
“Захід повинен домовитися з Росією, що Україна вільна рухатися до мети європеїзації, яку вона собі поставила. При цьому Україна не повинна вступати до НАТО, її повноправне членство в ЄС залишиться в дещо віддаленій перспективі, але не повинно бути членства і в Євразійському союзі”.
Міністр охорони здоров’я України Олег Мусій про виїзне засідання Кабміну в Брюсселі
“Наступним кроком щодо виділення економічної допомоги Україні буде абсолютно безпрецедентний у своїй історії факт – виїзне засідання Кабінету міністрів України в повному складі в Брюсселі спільно з Радою Європи. Це відбудеться в середині травня”.
Президент Білорусі Олександр Лукашенко про Євразійський економічний союз
“Якщо країни-партнери Митного союзу не готові до Євразійського економічного союзу (ЄЕС), то його створення краще відкласти… Білорусь може відмовитися від створення Євразійського економічного союзу через те, що Росія і Казахстан не готові до скасування вилучень і обмежень у взаємній торгівлі, в тому числі нафтою”.
В. о. президента України Олександр Турчинов про ситуацію в Донецьку
“Сьогодні в цьому місті (Донецьк – прим.ред.) влада не контролює ситуацію, так само як і на частині території Донецької області… Особливо складна ситуація в Донецькій області. Місто Слов’янськ захоплене угрупованнями, які повністю контролюються РФ, – це терористичні і диверсійні групи”.
Постійний представник України при ООН Юрій Сергєєв про причетність Росії до замаху на Геннадія Кернеса
“Українські правоохоронні органи мають достовірні докази причетності зазначених осіб до вчинення тяжких злочинів… в тому числі вбивства Володимира Рибака, до нападу на мера Харкова… Росія не виконує Женевські угоди”.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас