Міноборони має намір створити батальйони територіальної оборони у всіх областях України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міноборони має намір створити батальйони територіальної оборони у всіх областях України

Казна та Політика
1157
В областях України Міністерство оборони формує батальйони територіальної оборони для охорони державного кордону та стратегічних об’єктів, а також забезпечення діяльності органів державної влади.
“Для проходження навчання частину мобілізованих вже направлено ​​до навчальних центрів, де вони відновлюють навички та вміння, виконують навчальні вправи з вогневої підготовки, водіння бойових машин, займаються топографічною, інженерною підготовкою та іншими військовими предметами, вивчають свої функціональні обов’язки”, – повідомляє прес-служба Міністерства оборони в середу.
Заходи з комплектування проходять відповідно до закону “Про затвердження указу президента України “Про часткову мобілізацію” і указу президента “Про затвердження положення про територіальну оборону України”. Повноваження зі створення підрозділів покладені на обласні військові комісаріати.
Також в обласних військкоматах проходить робота щодо забезпечення батальйонів матеріально-технічними засобами, озброєнням і військовою технікою.
Служба безпеки, в свою чергу, відкриває “гарячу лінію” для бажаючих захищати територіальну цілісність України, що мають військову підготовку.
“З метою подолання терористичної загрози і збереження територіальної цілісності України, протидії збройним злочинним угрупованням сепаратистського спрямування, забезпечення законності прийнято рішення про запровадження “гарячих ліній” для звернень громадян, які мають досвід служби в правоохоронних органах або Збройних Силах України та бажають вступити в спецзагони з охорони громадського порядку”, -
Телефон “гарячої лінії” в Службі безпеки України – (044) 235-55-18.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас