Переорієнтація на східні ринки не врятує Росію від рецесії - політолог — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Переорієнтація на східні ринки не врятує Росію від рецесії - політолог

Світ
630
Зростання російської економіки відбувається насамперед завдяки взаємодії із західноєвропейським бізнесом, вважає український політолог Сергій Таран. Тому перенесення її пріоритетів на східні ринки не врятує Росію від рецесії, – сказав він в ефірі телеканалу БТБ.
“Значна кількість товарів на полицях російських магазинів мають китайське походження, тому я не впевнений, що китайський ринок буде надзвичайно бажати припливу до себе російських товарів. Інша справа – енергоресурси, але там своя історія. Щоб постачати газ до Китаю, потрібно мати інфраструктуру, а вона не так швидко будується. Більше того, поки щоневідомо, за якою ціною Китай купуватиме російську нафту. США мають достатньо механізмів, щоб, коли ескалація конфлікту навколо України зайде надто далеко, вплинути на основних гравців і знизити світові ціни на нафту. А якщо це відбудеться, вже не матиме значення, куди Росія буде продавати її. Адже з низькою ціною на енергоносії РФ взагалі не зможе тримати свою економіку”, – сказав Таран.
“Тому китайський й індійський напрямок, як проголошують російські фахівці, безумовно може залишатися пріоритетним, але основної проблеми – а саме збереження зростання економіки, яке забезпечували Росії насамперед контакти із Заходом – це не вирішить”, – підсумував він.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас