ФБР створює групу з пошуку закордонних активів диктаторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФБР створює групу з пошуку закордонних активів диктаторів

Кримінал
426
Федеральне бюро розслідувань США створює спеціальну групу, яка займатиметься пошуками закордонних активів диктаторів і представників корумпованих режимів. Про це заявив генеральний прокурор США Ерік Холдер.
Група допомагатиме прокурорам і слідчим, які вже займаються подібними справами.
Нагадаємо, у Великобританії тривають міжнародні переговори, покликані допомогти уряду України повернути активи, які ймовірно були вкрадені при президенті Вікторі Януковичі.
Перед початком зустрічі експертів з різних країн у Лондоні Холдер розповів, що американські прокурори, агенти та інші офіційні особи виїжджали в Україну, щоб допомогти новій владі в Києві простежити долю цих грошей. Серед іншого вони отримали доступ до документів, які журналістам вдалося витягти з водойми в резиденції Януковича Межигір’ї.
У 2010 році при міністерстві юстиції США була створена група з семи прокурорів, які почали займатися активами так званих “клептократів”. Завдяки їх розслідуванню, наприклад, були заморожені майже півмільярда доларів, що належать колишньому нігерійському лідерові генералу Сані Абачі та його оточенню.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас