Діяльність Sky Taxi в Борисполі зупинена через збитковість, а його авто будуть передані в оренду - міністр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Діяльність Sky Taxi в Борисполі зупинена через збитковість, а його авто будуть передані в оренду - міністр

Казна та Політика
798
Міністерство інфраструктури підтримало рішення керівництва аеропорту “Бориспіль” зупинити роботу державної служби Sky Taxi через її збитковість.
Як повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України, про це розповів його голова Максим Бурбак під час зустрічі з працівниками цієї служби, які організували 29 квітня акцію протесту під будівлею відомства. “На сьогоднішній день ситуація така – проект збитковий. За 2012-й, 2013-й і частково 2014 рік збитки досягли 28 млн грн”, – зазначив міністр.
Він повідомив, що аеропорт достроково погасив лізингові платежі за автомобілі, що дозволило підприємству заощадити 7,5 млн грн, але служба Sky Taxi щомісяця приносить підприємству збитки у розмірі до 1,5 млн грн.
Водночас, за його словами, Sky Taxi було єдиним підприємством на ринку таксомоторних перевезень, працівники якого отримували офіційну заробітну плату, яке платило внески до державного бюджету, а пасажири оплачували послуги за фіскальними чеками.
“Доходи цієї служби покривають лише витрати на оплату праці та пального. Також слід враховувати ще витрати на утримання автомобілів, амортизаційні витрати, проходження технічного обслуговування, страхування і т.д. і неконкурентні умови роботи. Державне підприємство, яким є “Бориспіль”, не може дозволити собі непрофільну діяльність, яка не приносить доходу”, – підкреслив М.Бурбак, додавши, що реальну потребу в транспортуванні пасажирів аеропорту можуть задовольнити 50-60 автомобілів.
Мініфраструктури зазначає, що процедура припинення роботи Sky Taxi проведена в рамках чинного законодавства: профспілки про це були повідомлені за три місяці, працівники – за два.
Автомобілі, які є державною власністю і належать аеропорту, будуть передані в оренду на конкурсних умовах. Перевізники, які виграють конкурс, як зазначив міністр, повинні будуть працевлаштувати звільнених водіїв служби Sky Taxi.
Він також зазначив, що в аеропорту “Бориспіль” буде проведена фінансова перевірка за всіма проектами, в тому числі Sky Taxi, які були реалізовані в аеропорту протягом останніх кількох років.
Проект Sky Taxi в аеропорту “Бориспіль” стартував 26 грудня 2011 року. Парк Sky Taxi укомплектований 110 автомобілями Hyundai Sonata, які мають характерний логотип. Машини оснащені системами кондиціонування, подушками безпеки і багажним відділенням. Крім цього, в кожному салоні передбачені дитячі крісла. Всі автомобілі обладнані таксометром, POS-терміналом, відеореєстратором, GPS-навігатором.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас