Конституція не повинна бути «відірвана» від життя - це казки віденського лісу, - нардеп — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Конституція не повинна бути «відірвана» від життя - це казки віденського лісу, - нардеп

Казна та Політика
523
У запропонованій урядом конституційній реформі мова йде в основному про перерозподіл влади, в той час як озвучені зміни до Конституції не відповідають на багато життєвих питань.
Про це в кулуарах Верховної Ради заявив народний депутат, член депутатської групи «Економічний розвиток» Ярослав Сухий, коментуючи пропозиції Кабміну з приводу внесення змін до Конституції та посилення повноважень регіонів.
«Це казки віденського лісу. Як би ми красиво не називали, не говорили, все – одно залишаться регіони, які більше заробляють, ніж споживають. І регіони, які споживають більше, ніж заробляють. Я хочу подивитися: як це все буде виглядати на ділі? Як це буде виглядати реально? Конституція не повинна бути відірвана від життя», – сказав народний депутат.
За словами Ярослава Сухого, є проблеми, які конституційна реформа не передбачила і «навіть не наблизилася» до їх розв’язання.
«Наприклад, це удосконалення соціально-трудових відносин. У нас і сьогодні є дві статті Конституції, які говорять про право людини на працю. Але немає ніяких трудових гарантій. Ми досі працюємо за КЗПП 1971 року – тобто потрібен новий Трудовий кодекс, Конституція цього не заохочує», – пояснив нардеп. Також, за його словами, зміни до Конституції не вирішують проблем в системі охорони здоров’я.
«В Україні потрібно реалізовувати загальнообов’язкове медичне страхування, яке сьогодні існує в усіх пострадянських країнах. Відповіді на це питання у новій Конституції теж нема», – підкреслив депутат.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас