Висока ціна: на розвиток Криму з бюджету РФ виділять до 1 трлн руб. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Висока ціна: на розвиток Криму з бюджету РФ виділять до 1 трлн руб.

Світ
3465
Мінрегіон оцінює обсяг Федеральної цільової програми розвитку Криму і Севастополя в 800 млрд – 1 трлн руб., заявив глава Мінрегіону Ігор Слюняєв.
“У рамках ФЦП, яку ми готуємо, а програма буде приблизно до 2020 року, ми оцінюємо вилку майбутніх витрат від 800 млрд до 1 трлн руб.”, – зазначив Слюняєв.
“Існують різні витрати. Є витрати на виплати бюджетникам, витрати в соціальній сфері, на пенсійне забезпечення, поточні витрати на функціонування всіх систем життєзабезпечення Криму. Але є гроші, які необхідні на розвиток цього округу, тобто двох суб’єктів федерації. Тому мова йде про різні суми”, – пояснив міністр.
Що стосується вилучення земель в Криму під державні потреби, то “вирішуватися все буде на законних підставах”. “Масових вилучень не буде. Законність кожного рішення по землі і по майну, втім, буде перевірятися відповідними федеральними органами”, – підкреслив Слюняєв.
“Вилучати землі будуть тільки під інфраструктурні проекти, такі як мостовий перехід через Керченську протоку, об’єкти комунального господарства, а також об’єкти в рамках особливої економічної зони. Тобто тільки такі обмеження, які вже існують в масштабі Росії”, – заявив міністр.
“Думаю, що будуть діяти загальні правила (оформлення земель – ред.). Думаю, що це не торкнеться особливої економічної зони та гральної зони, де буде інший порядок регулювання земельних і майнових відносин”, – зазначив Слюняєв.
Операції з землею в Криму тимчасово заборонені. “Для того щоб не скотитися в вакханалію, земельну та майнову, тим більше що сервер, який реєстрував всі операції з землею, перебував у Києві, і Крим був відключений від цього сервера, ми, за пропозицією Мінрегіону, введемо мораторій. Зараз формується нормативно-правова база. Найголовніше, щоб всі угоди носили законний характер. Це стосується і жителів Криму, і потенційних інвесторів”, – підсумував міністр.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас