Заручників в Слов'янську готовий звільнити німецький підрозділ спецпризначення KSK і GSG9 - Bild — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заручників в Слов'янську готовий звільнити німецький підрозділ спецпризначення KSK і GSG9 - Bild

Кримінал
5049
У Німеччині в бойову готовність приведені спецпризначення бундесверу KSK і підрозділ спецпризначення німецької поліції GSG9.
На сьогодні в Слов’янську в полоні у проросійських повстанців перебувають чотири громадянина Німеччини: троє військовослужбовців бундесверу і перекладач. Переговори з мітингувальниками нічого не дали, тому німецькі спецслужби приведені в бойову готовність, передає газета Bild.
За інформацією видання, в Німеччині в бойову готовність приведені спецпризначення бундесверу KSK і підрозділ спецпризначення німецької поліції GSG9.
“Мабуть, німецька влада розглядає варіант проведення спецоперації зі звільнення заручників. Спецпідрозділам з Німеччини потрібно всього кілька годин, щоб прибути в Україну і з території, контрольованої українською владою, розпочати операцію зі звільнення”, – уточнює газета.
Питання застосування українських спецпідрозділів для подібних операцій не розглядається, йдеться в статті.
“Багато наших солдатів були б не готові стріляти в співвітчизників, тому таку спецоперацію можна провести тільки з іноземною допомогою” – заявив виданню один з високопоставлених представників українського уряду.
Як зазначив експерт Християнсько-демократичного союзу з питань оборони Флоріан Хан, “думати про подібну опцію слід тільки в разі реальної загрози життю заручників. Але не раніше”.
Як нагадує Bild, спецпризначення бундесверу KSK є елітним підрозділом німецької армії. Основним завданням спецпідрозділу є звільнення заручників на території ворога і захоплення терористів. Підрозділ, зокрема, брав участь в захопленні низки лідерів талібів в Афганістані.
“Підрозділ спецпризначення німецької поліції GSG9 виконує аналогічні функції. Найбільшу популярність GSG9 отримала після штурму захопленого палестинськими терористами літака авіакомпанії Lufthansa в Сомалі в жовтні 1977 року, під час якого були звільнені всі 86 заручників. Крім цього, поліцейський спецпідрозділ брав участь у звільненні німецьких туристів в Північній Африці та захоплених піратами німецьких суден біля узбережжя Сомалі”, – зазначає видання.
Нагадаємо, 25 квітня в Слов’янську бойовики захопили автобус, в якому знаходилися сім представників ОБСЄ, п’ять представників Збройних сил України і водій. За даними Міноборони Німеччини, у складі неозброєної місії, затриманої в Слов’янську, – троє військових спостерігачів з Німеччини, один німецький військовий перекладач і четверо військових спостерігачів з Данії, Чехії, Польщі та Швеції.
За матеріалами:
Inopressa
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас