Керрі: Путін живе у власному світі, відокремленому від реальності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Керрі: Путін живе у власному світі, відокремленому від реальності

Світ
2427
Держсекретар США Джон Керрі заявив, що, на його думку, направляючою рукою в ескалації кризи в Україні є президент Росії Володимир Путін.
Глава дипломатичного відомства попередив, що США перебувають лише “в декількох дюймах” від введення санкцій проти російського енергетичного і фінансового сектора. “Просто відчувається, як він створює власну реальність, власний світ, які дуже серйозно відокремлені від реальної обстановки, в тому числі, для людей в його власній країні”, – сказав Керрі в інтерв’ю газеті Wall Street Journal.
Відповідаючи на питання, чому адміністрація продовжує йти шляхом покарання окремих осіб або компаній, а не вводить санкції проти цілих секторів російської економіки, наприклад, енергетичного, фінансового або оборонного, Керрі відповів: “Ми в декількох дюймах від цього. Якщо вони підуть цим шляхом, то справа дійде саме до цього”.
При цьому Керрі не сумнівається: дії Росії є результатом не якогось колективного російського бачення світу, а цілей окремої людини – Володимира Путіна. “Особистий фактор явно грає дуже значну роль в українській кризі, і цей фактор проявляється зовсім недоречним для лідерів 21 століття чином”, – вважає глава американської дипломатії.
“Це дивний прояв якоїсь особистої реакції на ситуацію, яка не вписується в уроки, засвоєні за останні 60-70 років. Він настільки відірваний від реальності, що стає сумно, коли починаєш думати про наслідки, – додав Керрі. – Російському народу доведеться заплатити за це певну ціну. Сумно, що це позначиться на російському народі, який, очевидно, не повинен платити цю ціну, оскільки все це представляється особистим рішенням президента Путіна”.
На думку Керрі, звернення російського лідера до націоналізму особливо “небезпечне в даний час і в даному місці”. Крім того, Керрі відкинув ідею, що Росія діяла спонтанно. “Немає сумнівів, що плани щодо Криму здійснювалися дуже продумано”, – сказав він. “Звісно, план є. І я б сказав, що він здійснюється з помітною рішучістю”, – додав дипломат.
Напередодні США ввели нові санкції проти Росії, яка порушила угоду в Женеві. Згідно з повідомленням Білого дому, нові обмеження торкнуться семи російських чиновників, а також 17 компаній.
За матеріалами:
Голос Америки
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас