Скандальний Hyundai після модернізації вже повернувся на маршрут "Київ-Харків" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скандальний Hyundai після модернізації вже повернувся на маршрут "Київ-Харків"

Казна та Політика
966
Держпідприємство “Українська залізнична швидкісна компанія” (УЗШК) 29 квітня 2014 року випустило в рейс перший після модернізації поїзд класу “Інтерсіті+” виробництва корейської Hyundai Rotem за маршрутом Київ-Харків, повідомив директор УЗШК Леонід Лобойко у вівторок.
За його словами, потяг відправився в рейс в повній комплектації.
Л. Лобойко зазначив, що наступний модернізований потяг вийде в рейс орієнтовно до 9 травня поточного року. Також він підкреслив, що УЗШК має намір зберегти такі темпи модернізації та виходу поїздів у рейси.
Як повідомлялося, виявлена ​​технічна несправність одного з поїздів “Інтерсіті+” призвела до того, що Нyundai Rotem спільно з УЗШК 12 лютого вирішили з метою безпеки пасажирів тимчасово призупинити експлуатацію всіх 10 поїздів.
Комплексний технічний огляд поїздів вели корейські фахівці. Йшлося про несправність несучої конструкції кузова поїзда.
Тоді ж для заміни складів Нyundai на маршруті Київ-Харків були залучені двосистемні поїзди Skoda і поїзди локомотивної тяги “Україна-2” виробництва Крюківського вагонзаводу, на інших маршрутах – поїзди з локомотивною тягою, сформовані з СВ і купейних вагонів.
Генпрокуратура України в березні відкрила кримінальне провадження щодо УЗШК за експлуатацію електропоїздів Hyundai з несправностями і без ліцензії на перевезення пасажирів цими поїздами. УЗШК у відповідь спростувала звинувачення ГПУ заявивши, що вона має необхідну ліцензію.
В Україні перебувають в експлуатації 10 поїздів класу “Інтерсіті+” виробництва Hyundai Rotem. Вони до призупинення руху курсували з Києва до Львова, Донецька, Запоріжжя, Дніпропетровська, Харкова.
УЗШК створено відповідно до наказу Міністерства інфраструктури України від 22 лютого 2012 року. Займається організацією експлуатації і технічного обслуговування швидкісного рухомого складу вітчизняних і зарубіжних виробників.
У розпорядженні УЗШК перебувають 10 поїздів Hyundai і два поїзди виробництва чеської компанії Skoda.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас