Відведення російських військ від українських кордонів немає - Держприкордонслужба — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відведення російських військ від українських кордонів немає - Держприкордонслужба

Казна та Політика
1458
Державна прикордонна служба України поки що не підтверджує факт відведення російської військової техніки та військовослужбовців від українського кордону.
“Зараз рано коментувати ситуацію, оскільки її варто ретельно відстежити, адже відведення військ – це справа не однієї години. Однак станом на другу половину дня понеділка ми спостерігали поблизу кордону російські літаки, вертольоти, іншу військову техніку”, – розповіли агентству “Інтерфакс-Україна” у прес-службі прикордонного відомства у вівторок.
Як повідомлялося, 28 квітня голова Міноборони РФ Сергій Шойгу у розмові з міністром оборони США Чаком Хейгелем заявив про повернення російських військ до місця їхньої дислокації. “Як тільки українська влада заявила про відсутність намірів використовувати регулярні військові частини проти беззбройного населення, російські підрозділи були повернуті до місць їхньої постійної дислокації”, – повідомило управління прес-служби і інформації Міноборони РФ.
С. Шойгу у розмові з Ч.Хейгелем зазначив, що перспектива жорстких силових дій проти мирного населення України змусила російську сторону оголосити про початок масштабних військових навчань на національній території в регіонах, прилеглих до кордонів з Україною. Це рішення було оприлюднено публічно.
24 квітня С. Шойгу заявив, що через загострення ситуації на південному сході України розпочалися навчання батальйонних тактичних груп.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас