Гравці фінринку спробують через суд скасувати призначення Волкова головою Нацфінпослуг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гравці фінринку спробують через суд скасувати призначення Волкова головою Нацфінпослуг

Казна та Політика
847
Учасники фінансового ринку через суд вимагають скасувати призначення Кабінетом Міністрів України нового голову Нацкомфінпослуг Андрія Волкова. Про це сказано в позовній заяві до Кабінету Міністрів України від 25 квітня 2014 року.
Представники фінансового ринку впевнені, що призначення Волкова було здійснено з грубими порушеннями Законодавства України. За ч.3 ст. 23 Закону України Голова і члени Нацкомфінпослуг призначаються на посади і звільняються з посад Президентом України шляхом видання відповідного указу, а не Кабінетом Міністрів України.
По-друге, за ст. 4, 7 Закону України “Про засади запобігання та протидії корупції” державним службовцям забороняється входити до складу правління, інших виконавчих або контрольних органів підприємств або організацій, що мають на меті отримання прибутку”.
Як відомо, Андрій Волков є засновником ТОВ “Колекторська компанія “Вердикт”. І головою спостережної ради Страхової компанії “Рітейл Страхування”. А також співвласником інвестиційної компанії Investohills Capital.
Чинним законодавством України, зокрема – Законом України “Про засади запобігання та протидії корупції” передбачено дотримання певних процедур прийняття на державну службу: Волкова мали перевірити на предмет наявності у нього корпоративних прав. Однак, призначення було здійснено без проведення спеціальної перевірки.
Нагадаємо, 9 квітня 2014 року Кабінет Міністрів України прийняв Розпорядження № 378, за яким Волков Анатолій Вікторович був призначений Головою Національної комісії, яка проводить державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас