Основні кораблі ВМС України залишаються заблокованими в Криму, а військову техніку розкрадають - Міноборони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Основні кораблі ВМС України залишаються заблокованими в Криму, а військову техніку розкрадають - Міноборони

Казна та Політика
890
Зараз 13 великих військових кораблів ВМС України готові вийти з Севастополя, однак іще близько десяти військових суден перебувають заблокованими в бухтах і ведуться переговори щодо їх звільнення. Водночас планується виведення військової техніки Центру оперативно-бойового забезпечення з Сімферополя. Про це повідомив керівник Кримського регіонального медіацентру Міноборони Владислав Селезньов.
За його словами, два військові судна “Нова Каховка” і “Чигирин” вже відпустили і вони мають направлятися до Одеси.
“Також сьогодні вже готові вийти з Севастополя ще 13 українських військових кораблів, яких за домовленістю з російською стороною вже відпустили.
Разом з тим в бухтах Донузлав і Севастополя ще знаходяться заблокованими головні сили “Славутич”, “Тернопіль”, “Луцьк”, “Хмельницький”, “Чернігів”, “Бахмач”, “Придніпров’я”, “Сокаль”, “Сміла”, “Ольшанський”, “Черкаси”. Зараз тривають переговори щодо їх звільнення. Є інформація, що їх повинні перемістити в період з 21 по 24 травня, однак чи відбудеться це – поки що не відомо”, – сказав В. Селезньов.
Він також зазначив, що в Миколаїв вже прибула військова техніка з Керчі.
“Близько 70 одиниць військової техніки, яка базувалася в батальйоні морської піхоти в Керчі, прибула до Миколаєва. Однак техніка сильно пошкоджена. За попередньою інформацією, її розкрадали ті колишні українські військові, які перейшли на бік Кримської влади і завантажували техніку в ешелон. Є також інформація, що незабаром буде відправлена ​​на материк техніка з Центру оперативно-бойового забезпечення в Сімферополі. Однак є ймовірність, що її також розкрадуть, адже значна частина обладнання містить дорогоцінні метали”, – резюмував В. Селезньов.
Як повідомляв УНН, 19 квітня, вранці більшість кораблів і суден забезпечення Військово-Морських Сил Збройних Сил України, які раніше базувалися на озері Донузлав, підняли українські прапори і взяли курс в порт Одеси.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас