"Газпром" не виключає можливості застосування західних санкцій до своїх компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" не виключає можливості застосування західних санкцій до своїх компаній

Фондовий ринок
1024
“Газпром” не виключає можливе застосування санкцій з боку Заходу до компаній групи. Про це йдеться у звіті керівництва газового холдингу за 2013 рік.
“Газпром” здійснює реалізацію значної частини своєї продукції до країн ЄС, здійснює закупівлі обладнання та володіє профільними активами в Європі, а більша частина виручки і зобов’язань “Газпрому” виражена в доларах США і євро. У зв’язку з цим “розширення або введення нових санкцій проти компаній групи “Газпром” може зробити істотний негативний вплив на діяльність, фінансовий стан і результати діяльності”, – йдеться у звіті.
Виникнення нових осередків напруженості або ескалація вже чинного конфлікту у відносинах між Росією та іншими країнами, включаючи розвиток кризи в Україні, а також введення міжнародних санкцій може викликати зниження ліквідності, нестабільність торговельної діяльності, значне зниження цін на акції “Газпрому”, а також неможливість залучати капітал на зовнішніх ринках, зазначають в концерні.
“На поточний момент досі неясно, чим закінчиться українська криза”, – йдеться у звіті. У “Газпромі” побоюються, що ескалація конфлікту викличе втрату довіри міжнародних інвесторів до економіки регіону та до інвестицій в Росію в цілому.
Транзитні ризики
“Розбіжності з Україною можуть призвести до порушення експортних поставок групи “Газпром” до Європи трубопроводом через Україну”, – наголошується в документі. Транзит може бути порушений, якщо “Україна не зможе підтримувати свою трубопровідну систему в належному робочому стані через брак фінансових ресурсів внаслідок фінансової кризи”, – вважає керівництво газового холдингу.
Щоб знизити ризики, “Газпром” активно діє в напрямку розширення ринків збуту, зокрема, до країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР), і проводить політику щодо імпортозаміщення.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас