У Харкові розпочалися скорочення: звільнять дорожників та енергетиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Харкові розпочалися скорочення: звільнять дорожників та енергетиків

Казна та Політика
1895
Ситуація в країні не найкращим чином вплинула на ринок праці. «Сегодня» з’ясовувала, хто потрапляє під скорочення у Харкові.
В АК «Харківобленерго» заявили про звільнення 486 співробітників. Як розповіли на підприємстві, людей звільняють тому, що у компанії немає грошей, щоб платити зарплату. Брак коштів виник багато в чому через те, що КП «Харківводоканал» не платить за поставлену йому електроенергію. За словами прес прес-секретаря «Харківобленерго» Володимира Скічка, щомісяця водоконал не виплачує 25 млн грн. За цей рік водоканал не заплатив уже 77 млн грн, з урахуванням недоплати минулого року загальний борг – 269 млн грн.
Під скорочення в травні потраплять електромонтери, водії, бухгалтери, інженерно-технічний персонал. Всього в компанії працює близько 7500 співробітників, на підприємстві додали, що звільнення майже півтисячі – лише перший етап, і якщо ситуація не вирішиться, то штат продовжать скорочувати.
Без роботи можуть залишитися майже 300 дорожників через реформування «Облавтодору». За даними заступника начальника служби автодоріг області Сергія Пляки, остаточне рішення про реорганізацію ще не прийнято, а розглядається воно з метою економії бюджетних коштів.
Зараз «Облавтодор» має в районах 29 філій, а після реорганізації залишиться десяток найбільших. Скорочені будуть 10 начальників філій, 10 головбухів, 10 головних інженерів, а от робочих намагатимуться залишити по максимуму.
У службі автодоріг області додали, що реформування торкнеться не лише автодору-виконавця робіт, а і їхньої служби-замовника. Півторатисячний штат облавтодору скоротять на 20%, служби автодоріг – на 10%.
Сергій Пляка додав, що Верховна Рада прийняла в першому читанні закон про передачу місцевих доріг органам місцевого самоврядування. Якщо це затвердять, то виробничими потужностями облавтодору зможуть користуватися місцеві органи влади.
БЕЗ РОБОТИБІЗНЕС І БАНКІРИ
Фахівці Харківського обласного центру зайнятості кажуть, що показники безробіття поки що знаходяться на рівні минулого року, на обліку перебувають близько 27 тисяч безробітних.
За словами директора центру Анатолія Толстих, спостерігається скорочення вакансій роботодавців. Більшість претендентів, які звернулися до центру протягом останніх місяців, – представники малого бізнесу, лоткової торгівлі, страхової, фінансової діяльності та сфери операцій з нерухомістю.
Нещодавно до центру в пошуках роботи звернулися 85 співробітників банку, який пов’язують з групою СЄПЕК Сергія Курченка. Також на облік стали багато людей, які довго були безробітними або без офіційного працевлаштування (півроку і більше) – на 2000 більше, ніж минулого року.
Анатолій Толстих додав, що ситуація на ринку праці поки що регульована, але прогнози давати не береться.
Макаренко Ганна
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас