В Росії хочуть створити власний інтернет під назвою "Чебурашка" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Росії хочуть створити власний інтернет під назвою "Чебурашка"

Технології&Авто
3399
У Раді федерації РФ запропонували створити в Росії власний інтернет і назвати його «Чебурашка». З такою ідеєю виступив сенатор Максим Кавджарадзе.
«Нам треба подумати над тим, щоб створити свою власну внутрішньоросійську інформаційну систему, щоб вийти з-під крила США, інакше будуть продовжуватися витоки інформації», – заявив сенатор на засіданні свого комітету з конституційного законодавства в ході обговорення закону про статус блогерів.
Максим Кавджарадзе вважає, що Росія могла б створити таку мережу з країнами ОДКБ (Росія, Білорусія, Вірменія, Казахстан, Киргизія, Таджикистан) або з державами Азіатсько-Тихоокеанського регіону.
«У нас прем’єр-міністр і в Facebook, і в Twitter, і всі зараз стали в соціальних мережах сидіти і розповідати, де вони були і куди ходять. А хтось на серверах копить цю інформацію», – заявив Максим Кавджарадзе. Він підкреслив, що створення такої автономної мережі – питання інформаційної безпеки «цілої країни, яка піддається інформаційним атакам, кібератакам, а також спробам розколоти суспільство».
Сенатор вважає, що кошти для створення такої системи можна відшукати в регіональних бюджетах. «Як ми назвемо цю інформаційну систему – не важливо, “Крокодил Гена” чи “Чебурашка”, останнє навіть краще, оскільки “Чебурашки” ні в кого немає», – заявив Максим Кавджарадзе.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас