США вводить 3-й рауд санкцій: покарані ще 7 росіян і 17 компаній (CПИСОК) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США вводить 3-й рауд санкцій: покарані ще 7 росіян і 17 компаній (CПИСОК)

Світ
6209
США оголосили про нові санкції проти Росії через події в Україні. Згідно з оголошенням прес-секретаря Білого дому, нові заходи торкнуться семи посадових осіб, включаючи двох осіб з близького оточення президента РФ, а також 17 компаній, пов’язаних з людьми з цього оточення. Крім того, мінторг США вводить “додаткові обмеження” відносно 13 з цих компаній.
За заявою мінфіну США, до списку потрапили: повпред президента РФ в Кримському федеральному окрузі Олег Белавенцев, генеральний директор “ Ростехнологій” Сергій Чемезов, віце -прем’єр РФ Дмитро Козак, керівник Федеральної служби охорони генерал армії Євген Мурів, голова комітету Держдуми з міжнародних справ Олексій Пушков, глава “Роснафти” Ігор Сечін, перший заступник голови адміністрації президента РФ В’ячеслав Володін. Список компаній, проти яких введені санкції:
ТОВ “АкваНіка”
ТОВ “Авіа груп”
ТОВ “Авіа груп Норд”
ЗАТ “Зест” (лізингова компанія, до недавнього часу 100% володів банк “Росія” – ІФ)
ІнвестКапіталБанк
Собінбанк
Сахатранс
СМП банк
Стройгазмонтаж
Стройтрансгаз
Стройтрансгаз-М
ІК “Аброс”
“Трансойл”
Volga Group.
Додамо, що «Стройтрансгаз» і «Volga Group», афілійовані з Геннадієм Тимченко, співвласником «Трансойл» є Тимченко, «Собінбанк» (належить ВАТ «АБ« Росія »),« ІнвестКапіталБанк» і СМП Банк, підконтрольні братам Роттенберг, «Авіа Груп» (дочірнє підприємство Міжнародного аеропорту Шереметьєво).
Крім того, Мінторг США вводить “додаткові обмеження” відносно 13 з 17 компаній. Згідно прес-релізу, дані заходи “вимагають запиту ліцензії, з презумпцією відмови, для експорту, реекспорту та інших поставок за кордон продукції американського походження для даних компаній”.
Мінторг і держдепартамент США також оголосили сьогодні про посилення вимог до заявок на експортні ліцензії для будь-якої технологічної продукції, “здатної посилити російський військовий потенціал”. Відомства “відкличуть також діючі експортні ліцензії, відповідають даним умовам”, вказується в документі.
Білий дім вважає, що всі ці заходи необхідні, оскільки з 17 квітня Москва “нічого не зробила” для виконання женевських домовленостей по Україні, допустивши “ подальшу ескалацію кризи”.
Як США вводили санкції
У другій половині березня було опубліковано перший поіменний санкційний список російських і українських політиків. До нього увійшли 11 осіб: помічник президента РФ Владислав Сурков; радник президента РФ Сергій Глазьєв; голова профільного комітету Держдуми у справах СНД Леонід Слуцький; голова комітету Ради федерації з конституційного законодавства Андрій Клішас; голова Ради федерації Валентина Матвієнко; віце-прем’єр РФ Дмитро Рогозін; голова комітету Держдуми з питань сім’ї, жінок і дітей Олена Мізуліна; прем’єр-міністр Республіки Крим Сергій Аксьонов; спікер держради Криму Володимир Константінов; лідер громадського руху “Український вибір” Віктор Медведчук; президент України Віктор Янукович. Їхні активи на території США будуть заморожені, американцям заборонено вступати в ділові контакти з особами із санкційного списку.
20 березня США ввели санкції іще проти 20 громадян РФ, у тому числі проти чотирьох російських мільярдерів. До списку включені бізнесмени Геннадій Тимченко, Аркадій і Борис Ротенберги, Юрій Ковальчук, а також єдина юридична особа – банк “Росія”, підконтрольний Юрію Ковальчуку. Крім того, санкції торкнулися голови Державного антинаркотичного комітету, директора ФСКН Росії Віктора Іванова, керівника справами президента РФ Володимира Кожина.
На початку квітня список знову був розширений. До нього потрапили голова служби безпеки Криму Петро Зима, на той момент в.о. губернатора Севастополя Олексій Чалий, радник спікера держради Криму Юрій Жеребцов, член Радфеду від Криму Сергій Цеков, перший віце-прем’єр Криму Рустам Теміргалієв, голова Центрвиборчкому Криму Михайло Малишев і голова Виборчкому Севастополя Валерій Медведєв.
Санкції були закріплені Бараком Обамою на законодавчому рівні. Вони зводяться до заморожування активів, що перебувають під юрисдикцією США, і до відмови у видачі американських в’їзних віз. Ці заходи можуть бути поширені не тільки на людей, безпосередньо винних, на думку влади США, у підриві суверенітету і територіальної цілісності України або в корупції в Росії, але і на ділових партнерів таких осіб, а також на членів їхніх сімей.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас