Закон про люстрацію треба розширити і на суддів, які допомагають банкам незаконно відбирати майно у позичальників, - юрист — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Закон про люстрацію треба розширити і на суддів, які допомагають банкам незаконно відбирати майно у позичальників, - юрист

721
Проблеми мільйонів вкладників, які виникли ще у 2008 році, під час правління президента Ющенко, не були вирішені ані ним, ані його послідовником Януковичем. “Нажаль, на даному етапі післяреволюційних подій, ми, як представники громадських організацій (Українська асоціація антиколекторів та правозахисників, Комітет виборців України – споживачів фінансових послуг – ред.), сподівались на більшу підтримку нової влади у боротьбі з банківським свавіллям, які спільно із нечистими на руку суддями, прокурорами, працівниками міліції, іншими афілійованими із банківськими структурами компаніями продовжують свою діяльність з незаконного відбирання майна, як нерухомого, так і рухомого, у своїх же позичальників”, – відмітив Дмитро Дугінов, адвокат у цивільних справах, під час прес-конференції в Києві.
“У всіх на слуху зараз знаходиться недавно прийнятий Закон України “Про відновлення довіри до судової влади в Україні”, так званий закон про люстрацію, згідно з яким свої суддівські мантії мають втратити судді, які виносили протизаконні рішення по відношенню до активістів Майдану та усіма можливими способами намагалися із своєї судової дзвіниці завадити поваленню корупційного режиму Віктора Януковича. На наш погляд, корумпована судова система, як і система прокуратури, Міністерства внутрішніх справ, теж має бути піддана люстрації. На жаль, про це зараз багато говорять, але мало що відбувається”, – додав Дугінов.
“Ми хочемо досягнути того, аби дія цього закону – чи через внесення змін до цього закону, чи через прийняття іншого закону, – була розширена також і на інших суддів, не тільки тих, які перешкоджали Майдану, а й на тих суддів, які на протязі багатьох років за хабарі виносили абсолютно протизаконні рішення проти клієнтів банків, коли у них відбиралось майно. Сотні сімей були буквально викинуті на вулицю”, – розповів адвокат.
“У всіх на слуху трагічна ситуація із Небесною сотнею – сотнею людей, які загинули на Майдані. Але у нас є статистика, і вона достовірна, що за роки від початку фінансової кризи (2008 р. – ред.) із активізацією протизаконних дій банків, більше ста громадян України, якраз із числа споживачів фінансових послуг, позичальників, вкладників, вчинили самогубство. Тобто, грубо кажучи, є іще одна сотня, яка теж загинула, і можливо не з прямої, але опосередкованої вини банків, тих же працівників правоохоронних органів, колекторських служб. Люди були просто доведені до відчаю”, – підкреслив Дугінов.
Нагадаємо, 8 квітня Верховна Рада прийняла закон “Про відновлення довіри до судової системи України”. Цей законопроект визначає правові та організаційні засади проведення спеціальної перевірки суддів судів загальної юрисдикції з метою викорінення корупції в системі судової влади.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас