В Україні розпочав роботу Нацпортал відкритих даних - там зібрана відкрита інформація в понад 12-ти категоріях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні розпочав роботу Нацпортал відкритих даних - там зібрана відкрита інформація в понад 12-ти категоріях

Казна та Політика
2860
Всі відкриті урядові дані відтепер будуть публікуватися на єдиному Національному порталі відкритих даних, повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.
За повідомленням, на порталі зібрані відкриті дані уряду в понад 12-ти категоріях. На порталі будуть публікуватися дані, що генеруються державними установами, як на центральному, так і на муніципальному рівнях і, відповідно до законодавства України, мають бути оприлюднені. Оскільки дані на порталі будуть розміщені в єдиному форматі, здатному забезпечити автоматичне зчитування для зовнішніх електронних рішень, українські розробники зможуть використовувати їх для створення корисних електронних сервісів для громадян.
Відкриті урядові дані у форматі, придатному для введення в комп’ютер, – це нова бізнес-можливість для українських розробників. На практиці відкриття даних не лише стимулює створення нових послуг для поліпшення взаємодії суспільства і держави, але й розвиває індустрію власних програмних продуктів. За останніми дослідженнями, загальний макроекономічний ефект відкритих урядових даних для країн Євросоюзу оцінюється в 2% додаткового ВВП, або 206 млрд євро до 2020 року.
Як зазначив з цього приводу віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман, “відкриті дані є кроком до нового рівня прозорості в державі”.
“Крім того, ми бачимо багатомільйонний ринковий потенціал у розвитку електронних сервісів і послуг, які будуть побудовані на базі відкритих даних. Також Національний портал відкритих даних відкриває нові можливості для розвитку міжвідомчої координації”, – підкреслив він.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас