Siemens вже перестав коливатися і пообіцяв дотримуватися режиму санкцій проти Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Siemens вже перестав коливатися і пообіцяв дотримуватися режиму санкцій проти Росії

Фондовий ринок
2319
Голова німецької корпорації Siemens Джо Кезер заявив, що компанія буде суворо дотримуватися режиму санкції проти Росії і вживе всі заходи щодо російських компаній і чиновників, схвалені Європейським союзом і США, передає газета Frankfurter Allgemaine Zeitung.
“Ми дотримуємося політики компанії, і ми будемо послідовно санкції реалізовувати”, – зазначив Кезер, нагадавши, що “діє пріоритет політики”.
При цьому він не став заперечувати, що компанія стурбована розвитком російсько-українських відносин і можливим посиленням санкцій проти РФ. Німецький топ-менеджер також відмовився оцінювати збитки, які понесе його корпорація в разі введення нових санкцій, доти, “поки це питання залишається неясним”.
Наприкінці березня голова Siemens відвідував Москву і зустрічався з президентом Володимиром Путіним. Тоді Кезер заявив, що Siemens не буде піддаватися впливу короткострокових потрясінь. Візит до Росії і заява Кезера стали об’єктом критики в Німеччині, в тому числі з боку канцлера Ангели Меркель. Вона нагадала бізнесменам про соціальну відповідальність і заявила, що німецькі компанії не повинні зраджувати європейські цінності заради того, щоб захистити бізнес в Росії.
Зараз Кезер пояснює, що його слова про короткострокові потрясіння були вирвані з контексту і що на зустрічі з російським президентом обговорювалася необхідність політичного діалогу Москви і Києва для вирішення конфлікту.
Річний оборот корпорації Siemens в Росії становить близько 2 млрд доларів, на російських підприємствах Siemens працюють близько трьох тисяч людей.
Напередодні, нагадаємо, лідери країн “великої сімки” домовилися діяти швидше в питанні підготовки нових санкцій щодо Росії. У понеділок представники Євросоюзу зустрінуться в Брюсселі, щоб схвалити додатковий список осіб в рамках “другої стадії” санкцій проти Росії. У неділю заступник помічника президента США з національної безпеки Ентоні Блінкен повідомив, що санкції можуть торкнутися і “оборонної промисловості” Росії.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас