РЖД розпочинає продаж єдиного квитка в Крим, а очевидці вже скаржаться на пороми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РЖД розпочинає продаж єдиного квитка в Крим, а очевидці вже скаржаться на пороми

Світ
1943
Залізничні каси Росії з 28 квітня розпочали продаж до Криму єдиного квитка “залізниця – пором – автобус”. Пасажиру, що обрав такий вид сполучення, належить спершу на поїзді доїхати до Краснодара або Анапи, далі автобусом до порту Кавказ, а потім поромом до Криму і знову автобусом до одного з семи пунктів призначення.
Тарифи (“автобус-паром-автобус”) з Анапи розраховані до наступних населених пунктів у Криму: до Сімферополя 350 рублів, Севастополя – 430 рублів, Євпаторії – 420 рублів, Ялти – 350 рублів, Феодосії – 350 рублів, Судака – 350 рублів і Керчі – 150 рублів. З Краснодара до Сімферополя – 750 рублів, Севастополя – 830 рублів, Євпаторії – 880 рублів, Ялти – 250 рублів, Феодосії – 750 рублів, Судака – 750 рублів, Керчі – 250 рублів, передає “Інтерфакс”.
Квиток можна придбати в будь-якій залізничній касі на території Росії. “Усі маршрути будуть зістиковуватися один з одним. Час очікування буде мінімальний”, – запевняв раніше журналістів заступник міністра транспорту РФ Микола Асаул. У разі повернення квитка або позаштатних ситуацій пасажир зможе звертатися до ВАТ “Російські залізниці” за місцем купівлі квитка.
Очевидці: в черзі на переправу можна і добу простояти
На цьому тлі очевидці і блогери скаржаться на багатогодинне очікування в черзі на поромну переправу до Криму. “Через 17,5 годин стояння в черзі заїхали на пором до Криму”, – пише блогер, фотограф і мандрівник Сергій Доля у Twitter. “А іще не сезон…” – наголошується в коментарі в його посту.
Подібні відомості повідомив інформагентству “Телеграф” водій з Санкт-Петербурга, що відправився до Криму на особистому автомобілі. Він сказав, що вже більше 15 годин очікує в черзі на переправі через Керченську протоку, і за цей час черга просунулася всього на 300 метрів.
Співрозмовник видання стверджує, що ситуацію ускладнюють жителі Краснодарського краю з номером 123-го і дев’яносто третього регіонів, які “постійно нахабно лізуть без черги” і проїжджають на територію Керченського порту за потурання місцевої поліції.
“Коли приходить черговий пором, черга просувається на три-чотири машини, хоча паром вміщує 100 автомобілів”, – стверджує очевидець. За його словами, жителі інших регіонів вже перекривали трасу, доходило і до бійок з місцевими жителями.
Три порома, що вміщують по кілька десятків автомобілів, ходять між портами Кавказ і Крим, що перебувають на відстані п’яти кілометрів один від одного, близько семи разів на добу в кожному напрямку. Переправа на інший берег забирає близько 20 хвилин, уточнює агентство.
У звичайний час інтервал руху автомобільних поромів не перевищує трьох годин. За даними місцевих жителів, влітку, коли кількість автомашин значно збільшується за рахунок відпочиваючих, інтервал руху скорочують до двох годин. Але й цього недостатньо, оскільки велику частину дня пороми стоять в порту, що призводить до утворення довгих черг автомашин, наголошується в повідомленні.
У Мінтрансі розраховують, що цього року Крим відвідає до трьох мільйонів туристів з Росії: основний потік припаде на три літніх місяці, решта приїдуть на відпочинок у травні та вересні-жовтні.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас