Санкції проти Росії можуть нашкодити АвтоВАЗу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Санкції проти Росії можуть нашкодити АвтоВАЗу

Фондовий ринок
1783
Посилення санкцій проти Російської Федерації з боку Євросоюзу може обернутися розривом відносин “АвтоВАЗу” і альянсу Renault-Nissan. При чому ініціюють розрив не японці чи французи, які встигли вкласти в Тольятті мільйони, а сама Росія.
Влітку 2014 року “АвтоВАЗ” отримає повний контроль над документацією по перспективній (для Росії) платформі RF-90 (вона лежить в основі універсалу Lada Largus і Renault Logan MCV минулого покоління). Якщо операція завершиться, то завод отримає повне право змінювати конструкцію “Ларгуса” і не радитися при цьому з альянсом Renault-Nissan.
З цим розрахунком “АвтоВАЗ” вже зараз працює над програмами модернізації “Ларгуса”, зокрема готує пікап, повнопривідну і “піднесену” позашляхову модифікацію.
Щодо повнопривідного універсалу то там є нюанси – альянс Renault-Nissan розраховує отримати 50 мільйонів євро за повну документацію на трансмісію, але така ціна не окупиться потенційним попитом на модель і росіяни сподіваються отримати все безкоштовно, в рамках повного закриття угоди з купівлі контрольного пакету акцій “АвтоВАЗу” альянсом Renault-Nissan.
Повне закриття угоди (зараз французам належить 75% “АвтоВАЗу”) може зірватися. Санкції Євросоюзу проти Росії вже заморозили важливі для РФ проекти військовій галузі. Наприклад французи зупинили будівництво десантних вертольотоносців “Містраль”. У відповідь, на думку видання, президент Росії може припинити співпрацю з французами в мирних галузях, тобто зірвати операцію з передачі Тольяттінського заводу альянсу Renault-Nissan. Кому від цього буде гірше, сказати зараз складно.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас