Сьогодні банки ставляться до проблемних позичальників з великим розумінням - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сьогодні банки ставляться до проблемних позичальників з великим розумінням - експерт

Кредит&Депозит
871
Якщо під час кризи 2008 року позичальники могли скаржитися, що банки не хочуть йти їм на поступки у разі виникнення проблем, викликаних різким знеціненням гривні, то зараз ситуація буде значно кращою, вважає генеральний директор “Українського кредитно-рейтингового агентства” Станіслав Дубко. Про це він сказав в ексклюзивному коментарі журналістам телеканалу БТБ.
“По-перше, оскільки практика реструктуризації вже мала місце, банки встигли напрацювати певний досвід. Не думаю, що вони зараз бачать щось ганебне в ній. Якщо на початку 2009 року, напевно, банки в принципі не могли сприймати ідею, що треба йти на якісь поступки або послаблення для клієнта, то потім вже стало ясно, що відсутність таких поступок призводить до того, що кредит взагалі перестає погашатися”, – сказав Дубко.
“Також, напевно, у банків була можливість подивитися і порівняти поведінку клієнтів і за наявності реструктуризації позики, і за умов жорсткої позиції банку. Думаю, що статистика повинна свідчити про те, що кроки банку назустріч – це можливість повернути клієнта в нормальне русло, дозволити йому все ж таки розрахуватися за кредитом, нехай навіть на пільгових умовах. Банк в підсумку втрачав менше, ніж коли він ставав на жорстку позицію”, – підсумував він.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас