До вересня мобілізованих українців замінять контрактники - Міноборони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До вересня мобілізованих українців замінять контрактники - Міноборони

Казна та Політика
789
Міністерство оборони має намір до вересня замінити всіх військовозобов’язаних резерву, призваних на час часткової мобілізації, на солдатів контрактної служби. Про це повідомляє відомство з посиланням на виконуючого обов’язки міністра оборони Михайла Коваля.
«Низка заходів дозволить нам прийняти (на службу) військовослужбовців за контрактом, підготувати цих військовослужбовців, і до вересня замінити всіх, хто відслужив встановлені терміни, а також тих, хто прийшов за частковою мобілізацією. Це вже затверджено керівництвом держави і дозволить нам тримати Збройні сили України на досить високому рівні бойової готовності», – повідомив генерал-полковник.
При цьому, Коваль стверджує, що українська армія на даному етапі здатна відбити можливе військове вторгнення Росії.
«На сьогодні всі види Збройних сил повністю готові до відбиття ймовірної агресії. Разом з начальником Генерального штабу ЗС України ми готували війська до найгіршого варіанту, до потужної агресії», – зазначив він.
Водночас, голова відомства рішуче спростовує інформацію, що російські військові літаки несанкціоновано перетинали український кордон.
На його думку, така дезінформація поширюється свідомо для зриву антитерористичної операції українських правоохоронців у Донецькій області.
При цьому декілька російських літаків 24-25 квітня курсували уздовж українських кордонів.
«Чотири літаки військово-транспортної авіації Іл-76 рухалися вздовж нашого державного кордону, але лінію кордону не перетинали. Такі дії були демонстративними, щоб змусити керівництво держави і силових структур відмовитися від проведення антитерористичної операції», – повідомив Коваль.
Він підкреслив, що АТО триває, але не стрімкими темпами, оскільки сепаратисти захопили в заручники багато цивільних і військових осіб, зокрема, військових спостерігачів ОБСЄ та 2 українських військовослужбовців.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас