Як багатіють кияни: бізнесмени заробляють на цінних паперах та нерухомості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як багатіють кияни: бізнесмени заробляють на цінних паперах та нерухомості

Особисті фінанси
3831
Київ, незважаючи на кризовий час, залишається містом мільйонерів. У столиці живе найбільша кількість багатіїв України, повідомили в столичному управлінні Міндоходів.
На даний момент (за даними податкових декларацій) офіційно зафіксовано 744 мільйонери (на кінець минулого року таких було 1517), але поки цифра не остаточна, оскільки багато даних ще обробляються. Та й декларації подали не всі: останній день – 30 квітня. У Міндоходів прогнозують: цього року мільйонерів буде більше, ніж у минулому.
Як багатіють кияни: бізнесмени заробляють на цінних паперах та нерухомості
Підраховуючи багатіїв, враховують і зароблене за рік, і рахунки в банку, і дивіденди. Найбагатша людина в Києві живе на Печерську. Вона задекларувала дохід у 240,4 млн грн від угоди з продажу нерухомості і прибутку від інвестицій. А от найменше отримав товстосум з Шевченківського району – трохи більше мільйона гривень. «Сфера діяльності столичних мільйонерів різна. Серед них є футболісти, шоумени, власники будівельних компаній, великих торговельних мереж. Але прибуток в основному фіксується в сфері нерухомості та від продажу цінних паперів. Є тенденція до збільшення мільйонерів у Києві», – зазначили «Сегодня» в столичній податковій. Жити мільйонерам подобається на Печерську, тут їх найбільше. Чимало багатіїв також у Шевченківському районі та Голосієво, а от на околицях – у Деснянському та Святошинському районах їх менше (див. графіку). «Еліта має звичку – мати житло саме в центрі, але вони рідко живуть за місцем прописки, найчастіше за містом. До речі, мільйонерами в Києві стають навіть після продажу квартири в центрі», – повідомив «Сегодня» президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.
СТАЛИ КУЛЬТУРНИМИ. «Кількість мільйонерів за деклараціями збільшується, але це не означає, що грошей у людей стало більше, швидше, навпаки. Але у бізнесменів з’явилася певна культура ведення бізнесу – більш чистий документообіг. Вони почали декларувати доходи», – говорить «Сегодня» нардеп Дмитро Андрієвський, заробітки якого завжди коливалися близько мільйона на рік. «Після кризи нових бізнесменів-мільйонерів не додалося. Якщо і з’являються нові особи, то це дохід за рахунок продажів квартир, які часто дістаються їм у спадок», – розповів «Сегодня» мільйонер Олександр Лойфенфельд. Фахівці запевняють, що така тенденція до зростання кількості мільйонерів свідчить про те, що багатії почали легалізувати гроші, щоб розвивати бізнес на міжнародному рівні. «Легалізація доходів необхідна їм для можливості кредитування в міжнародних банках, адже там обов’язково запитають про джерело доходів компанії», – говорить Охріменко.
КУДИ ВКЛАДАТИ. Для тих, хто планує інвестувати свої заощадження, столичні мільйонери рекомендують придивитися до аграрного сектору та інноваційних технологій. Олександр Лойфенфельд рекомендує гроші нікуди не вкладати, поки не стабілізується ситуація в країні. А ось відомий мільйонер Гарік Корогодський запевняє, що в найближчі кілька років кількість українських мільйонерів збільшуватиметься, оскільки багато хто зможе збагатитися на стрибках курсу долара.
Кириченко Леся
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас