Коломойський пропонує створити "Раду губернаторів Південного Сходу" - для проведення 25 травня виборів президента — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коломойський пропонує створити "Раду губернаторів Південного Сходу" - для проведення 25 травня виборів президента

1729
Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Ігор Коломойський пропонує найближчим часом створити Раду губернаторів Південного Сходу України. Про це він повідомив у своєму зверненні до голів облдержадміністрацій, передає кореспондент Укрінформу.
“Пропоную найближчим часом створити Раду губернаторів Південного Сходу України із включенням до неї голів ОДА Харківської, Дніпропетровської, Донецької, Луганської, Запорізької, Херсонської, Миколаївської та Одеської областей”, – заявив Коломойський.
Сьогодні, за його словами, Україна переживає найтяжчий за роки Незалежності період: “В результаті ланцюга політичних подій, в тому числі, інспірованих ззовні, над Україною нависла реальна загроза втрати територіальної цілісності. Оскільки сценарії щодо втілення цієї загрози розігруються, в першу чергу, в південно-східних областях, назріла необхідність створення координуючого органу для узгодженої та ефективної роботи губернаторів зазначених територій”.
Головним завданням Ради Коломойський бачить створення необхідних умов для проведення 25 травня прозорих і чесних виборів президента України під контролем міжнародних спостерігачів.
Робочим органом Ради він пропонує зробити Штаб територіальної оборони південно-східних областей зі штаб-квартирою в Дніпропетровську. У рамках Штабу дії місцевої влади будуть координуватися з СБУ та МВС в рамках боротьби з сепаратизмом і диверсійною діяльністю незаконних силових структур.
Крім того, члени Ради зможуть виробити узгоджені пропозиції щодо децентралізації влади в Україні, підвищення ролі органів місцевого самоврядування як основи для гармонізації відносин між центром і регіонами. Пропозиції можуть бути оформлені у вигляді проекту нової редакції Конституції України.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас