Українці стали більш грамотними при покупці нерухомості - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці стали більш грамотними при покупці нерухомості - експерт

Нерухомість
1703
Грамотність українців у питаннях купівлі та продажу нерухомості за останні роки зросла, відмітив адвокат Юридичної компанії “Дешунін, Юфест і партнери” Володимир Єніч.
“З 2006-2007 років, коли відбувся дуже серйозний кредитний бум і вартість усіх квартир, серйозно піднялася і освіченість громадян у цих питаннях. Це можна прослідкувати навіть по текстам тих договорів, які укладаються – вони стали набагато грамотніше прописаними з юридичної точки зору. За останні 8 років стали більш чіткими і вимоги до технічної документації, правоустановчої. Нові технічні паспорти, документи на землю робляться набагато якісніше. Ведеться новий реєстр права власності на нерухоме майно, який фактично вже є єдиним і в якому більш-менш грамотно, з урахуванням рекомендацій, ведеться облік права власності. Рівень установчих документів, рівень ведення реєстрів, складання документів на нерухомість суттєво зріс”, – розповів він.
“Стало набагато більше роз’яснень, зросли знання громадян. Тому якщо говорити про угоди, які зараз підписуються – вони однозначно більш грамотніші, ніж були років 6-7 тому. Люди більш відповідально до цього відносяться, хоча звісно, трапляються і “цікаві персонажі”, – підсумував експерт.
Про те, як найчастіше намагаються обманути українців на придбанні житла, читайте у статті ”Кризове шахрайство: як сьогодні дурять довірливих українців на покупках нерухомості?”
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас