Криза на первинному ринку нерухомості вдарить по пересічних інвесторах - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криза на первинному ринку нерухомості вдарить по пересічних інвесторах - експерт

Нерухомість
1468
Через різку девальвацію гривні будівельні роботи на багатьох будівельних об’єктах можуть бути припинені, а компанії-забудовники стануть масово оголошувати себе банкрутами. Найболючіше це вдарить по пересічних інвесторах, які вже вклали свої гроші в купівлю квартир у споруджуваних будинках.
Експерти стверджують, що можливостей повернути вже проінвестовані в будівництво гроші у простого інвестора на сьогодні не так вже й багато.
«Можливість повернути гроші за вже придбану інвестором квартиру безпосередньо залежить від виду укладеного договору і від того, з ким він укладений. В основній своїй масі чесні договори більш опосередковано захищають інтереси забудовника, ніж інвестора – ніхто не захоче повертати вже «влиті» у будівництво інвестиції добровільно», – вважає старший юрист юридичної компанії «Алексєєв, Боярчуков і Партнери» Олена Бєлова.
На думку експерта, ситуація ускладнюється ще й тим, що в інвесторів в Україні практично немає механізмів перевірки фінансового здоров’я компанії-забудовника. Це зв’язує руки і не дозволяє розпізнати майбутнього банкрута.
Щоб не потрапити в неприємну ситуацію на ринку первинної нерухомості, експерт порадив шукати ті об’єкти, які раніше будувала компанія-забудовник і поспілкуватися з інвесторами вже введених в експлуатацію об’єктів.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас