У Дніпропетровську з'явився новий вид шахрайства з нерухомістю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Дніпропетровську з'явився новий вид шахрайства з нерухомістю

Нерухомість
5131
Представники ринку нерухомості в Дніпропетровську повідомили про факти шахрайства при купівлі квартир, повідомив Голова галузевої ради учасників ринку нерухомості в Дніпропетровській області Сергій Логутенко.
Зокрема, керівник зазначив, що людям пропонують «липову» банківську квитанцію про розрахунок за квартиру. Він зазначив, що в Україні зараз діє нова норма, за якою всі угоди з оформлення нерухомості вартістю понад 150 тис грн проходять через банки. Таким чином, покупець і продавець повинні зробити розрахунок, отримати банківську квитанцію, і з нею йти до нотаріуса.
«У Дніпропетровську з’явилися лжеріелтори, які за 300-500 грн пропонують сторонам угоди вже готову квитанцію. Далі люди з квитанцією йдуть до нотаріуса, який, нічого не підозрюючи, узаконює угоду. Це неприпустимо і незаконно. Розрахунки необхідно проводити лише в банку. Вартість банківських послуг не більше, ніж шахраї просять за лжедовідку», – зазначив Логутенко.
Керівний партнер проекту Real up Руслан Романько підкреслив, що в даній ситуації найбільше ризикує покупець. «На руках у покупця є лише квитанція. Немає ані розміщення грошей на банківських рахунках, ані навіть самих рахунків. Виходить, що покупець передає гроші продавцю, але це ніяк не підтверджується. Виникає ситуація, коли продавець може сказати, що грошей йому не платили».
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас