"Женевське "перемир'я" закінчилося: Росія у відповідь на АТО на південному сході України розпочала масові "навчання" на кордоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Женевське "перемир'я" закінчилося: Росія у відповідь на АТО на південному сході України розпочала масові "навчання" на кордоні

Світ
6438
Міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що через загострення ситуації на південному сході Україні розпочалися навчання батальйонних тактичних груп загальновійськових з’єднань Південного і Західного військових округів.
“З сьогоднішнього дня в прикордонних з Україною районах розпочалися навчання батальйонних тактичних груп загальновійськових з’єднань Південного і Західного військових округів. Війська відпрацьовують питання здійснення маршів своїм ходом і розгортання для виконання завдань за призначенням”, – заявив міністр оборони перед початком засідання колегії військового відомства в четвер. “Крім того, – додав С.Шойгу, – авіація виконає польоти з відпрацювання дій поблизу державного кордону”.
За його словами, ситуація із застосуванням сили на південному сході України викликає занепокоєння.
“Сили явно нерівні. Відмашка на застосування зброї проти мирних жителів своєї країни вже дана. Якщо сьогодні цю військову машину не зупинити, то це призведе до великого числа загиблих і поранених. Не сприяє нормалізації обстановки навколо України й оголошені навчання військ НАТО на території Польщі та країн Балтії”.
“Ми змушені реагувати на такий розвиток ситуації”, – заявив міністр оборони. За його словами, в силовій операції проти мирних громадян на південному сході України діє угрупування український військ чисельністю понад 11 тисяч осіб, повністю озброєних автоматичною зброєю.
“За нашими даними, – повідомив Шойгу, – задіяне угруповання військ налічує більше 11 тис. осіб, повністю озброєних автоматичною зброєю. До операції залучено близько 160 одиниць танків, понад 230 бойових машин піхоти і бронетранспортерів, не менше 150 гармат і мінометів, велика кількість авіації”.
Водночас, повідомив С. Шойгу, “в загонах самооборони на південному сході України налічується трохи більше 2 тис. осіб, близько 100 одиниць автоматичної зброї, в основному захопленого в районних відділах міліції та Служби безпеки, а також декілька десятків гладкоствольної мисливської зброї”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас