ВАТ “Мотор Січ” повністю виконала інвестиційні зобов‘язання за договором купівлі-продажу 20% власних акцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВАТ “Мотор Січ” повністю виконала інвестиційні зобов‘язання за договором купівлі-продажу 20% власних акцій

Фондовий ринок
1131
ВАТ “Мотор Січ” – одне з найбільших у світі та єдине в Україні підприємство з виробництва, випробування, супроводження в експлуатації та ремонту 55 типів та модифікацій двигунів для 61 виду літаків та гелікоптерів різного призначення, що експлуатуються в більш, ніж 100 країнах світу.
У грудні 2000 року “Мотор Січ” викупила у держави останні 20% власних акцій, взявши певні інвестиційні зобов‘язання. За результатами останньої перевірки ФДМУ, ці зобов‘язання виконано в повному обсязі.
Підприємству вдалося зберегти авіаційний профіль своєї діяльності, який залишається переважним та є головним постачальником грошових ресурсів. Питома вага виробництва основної продукції у 2002 році складає 88,3% загального обсягу виробництва.
Вся продукція випускається на сертифікованій виробничій базі. Система якості ВАТ “Мотор Січ” сертифікована фірмою “BUREAU VERITAS” та фірмою “BVQI” на відповідність потребам Міжнародного стандарту ISO9002.
У 2002 році на підприємстві збільшено кількість робочих місць до 22 387 одиниць.
Ефективній роботі товариства також сприяло впровадження сучасних та ефективних методів управління, виконання програм технічної реконструкції виробництва та впровадження нових типів двигунів.
В 2002 році випуск товарної продукції в порівнянних цінах за відношенням до минулого року зріст на 37%.
За минулий 2002 рік поширено номенклатуру виробів, що випускаються підприємством до 35 одиниць.
Поряд з виробництвом авіаційної та іншої техніки, підприємство виготовляє близько 150 найменувань товарів народного споживання, постійно збільшуючи номенклатуру та обсяги їх виробництва.
Це дозволило вперше в 2002 році товариству досягти мільярдного рубежу з реалізації продукції. Дохід від реалізації продукції, робіт та послуг склав 1 млрд. 27 млн. грн.
Продукція виробництва ВАТ “Мотор Січ” має достатньо високий експертний потенціал. В 2002 році 83,5% всієї виробленої продукції товариства було експортовано. Реалізація продукції підприємства на експорт зросла на 34,8%.
ВАТ “Мотор Січ” створює та володіє передовими запатентованими технологіями для виробництва авіадвигунів та іншої продукції. На інноваційне оновлення виробництва у 2002 році було спрямовано 46,7% прибутку товариства.
ВАТ “Мотор Січ” проводить систематичний контроль екологічного стану як на підприємстві так і в межах санітарно-захисної зони, виконуються заходи щодо створення безпечних та нешкідливих умов праці та охорони навколишнього середовища.
На ВАТ “Мотор Січ” збережена та розвивається соціальна сфера.
Збережено дитячі оздоровчі табори ВАТ ”Мотор Січ”, продовжується будівництво житла. Всього на фінансування об‘єктів соціальної сфери в 2002 році направлено 44,9 млн. грн.
За матеріалами:
ФДМУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас