Генеральна прокуратура повертає державі землі Януковича — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генеральна прокуратура повертає державі землі Януковича

Казна та Політика
684
Генеральна прокуратура повертає землю, яку незаконно привласнили екс-президент Віктор Янукович та інші екс-високопосадовці.
Про це повідомив начальник ГУ представництва в суді‚ захисту інтересів громадян та держави при виконанні судових рішень Олег Кучер, інформує прес-служба ГПУ.
ГПУ завершила перевірку щодо законності надання в оренду ТОВ “Танталіт” урочища “Межигір’я”.
“Встановлено, що Вишгородська РДА не мала повноважень розпоряджатися спірною земельною ділянкою державної власності, та не мала права надавати її в оренду і здійснювати відчуження” – розповів Кучер.
Крім того, начальник Головного управління додав, що проекти відведення земельних ділянок в оренду ТОВ “Танталіт” та Януковичу не розроблялись, з контролюючими органами не погоджувались, обов’язкову державну експертизу не проходили та на затвердження до органу, який має право розпоряджатись оспорюваними земельними ділянками, не подавались.
Таким чином, заявлено три позови в інтересах держави про визнання незаконними та скасування розпоряджень, визнання недійсним договору оренди земельних ділянок та державних актів на право власності на земельні ділянки, їх витребування з незаконного володіння відповідача.
Щодо орендованих земель Мисливського господарства “Сухолуччя”, прокуратура встановила, що їх протиправно було вилучено з користування державного спеціалізованого лісомисливського господарства без погодження із Кабміном і передано у приватну власність для забудови.
Кучер зазначив, що прокуратура Київської області заявила 2 позови до Київської обласної державної адміністрації, Вишгородської РДА, ТОВ “Дом Лесника” про визнання незаконними і скасування розпоряджень та визнання недійсними державних актів на право власності на земельні ділянки лісового фонду площею 17,5 га вартістю 7,2 млн. грн.
Також начальник управління повідомив журналістів про те, що ГПУ пред’явила позов до господарського суду міста Києва про визнання недійсними рішень Київської міської ради та державних актів про право власності, на підставі яких через фіктивний житлово-будівельний кооператив “Котміст” у власність кільком комерційним структурам передано земельну ділянку у Конча-Заспі площею близько 40 га вартістю 126 млн. грн.
Крім цього, столична прокуратура виявила порушення при відчуженні земельної ділянки площею 5,6 га по Столичному шосе, 21 км у Голосіївському районі Києва.
Триває перевірка щодо надання у приватну власність понад 2 га землі під вертолітним майданчиком на Парковій дорозі.
Кучер повідомив, що всього за перший квартал поточного року органами прокуратури в сфері земельних правовідносин розпочато 173 кримінальні провадження. За актами прокурорського реагування скасовано 73 акти органів влади місцевого самоврядування та відшкодовано 371 млн. грн.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас