У Мінфіні розповіли, куди підуть мільярди від МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінфіні розповіли, куди підуть мільярди від МВФ

Кредит&Депозит
1301
Поки українці будуть відпочивати під час травневих свят, МВФ буде працювати: до Дня всіх трудящих, 1-2 травня, фахівці Фонду повинні сказати точну дату виділення нам першого траншу кредиту на $3 млрд.
ВИТРАТЯТЬ. За словами міністра фінансів Олександра Шлапака, його підлеглі вже направили всі необхідні для отримання кредиту документи і Вашингтон їх отримав. Реальні гроші в Україну можуть зайти вже в середині або до кінця травня. Але ось на що ці гроші витратять, в уряді чіткої відповіді не дають.
«Можливо, частина траншу піде в бюджет на так зване проїдання. Решта поступить в золотовалютні резерви Нацбанку і використовуватиметься для підтримки гривні. Щойно Україна отримає перший транш кредиту МВФ, гривня може зміцнитися до позначки 10-10,5 за долар (вчора долар на міжбанківському ринку продавали по 11,7 грн – Авт.)», – вважає керівник відділу аналітики групи компаній Forex club Микола Івченко.
АПТЕКИ. Також на засіданні Кабміну, окрім кредиту, обговорили і фармацевтичний ринок. Так, прем’єра Арсенія Яценюка зачепила робота аптек при лікарнях: «У нас часто-густо головлікар, він же власник аптеки в цій лікарні, ціни на препарати на 30-40% дорожче, ніж в аптеці за півкілометра від лікарні». Він доручив голові МОЗ Олегу Мусію розібратися. «Пан міністр, у вівторок у нас була нарада з цього питання. Знаю, що ви захворіли (Мусія не було – Авт.). Не можна, щоб міністр охорони здоров’я хворів».
Зеленюк Христина
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас