Ціни на бензин в Україні почали стрімко падати, донецька влада запропонувала Києву підписати "конституційний договір" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на бензин в Україні почали стрімко падати, донецька влада запропонувала Києву підписати "конституційний договір"

2773
Пропонуємо вашій увазі найцікавіші цифри і цитати середи, 23 квітня:
  • Долар закінчив день на Міжбанку на 11.5 грн
  • На президентських виборах 48,4% українців готові голосувати за Петра Порошенка
  • Мінфін розмістив трирічні ОВДП на 4 млрд грн – під 15%
  • З 22 квітня хліб у Києві подорожчав на 10%
  • Перехідний період в Криму може затягнутися на 5 років
Директор Інституту енергетичних досліджень Дмитро Марунич про падіння цін на бензин
“Заправки самі зацікавлені в залученні покупця, хоча об’єктивних передумов для подальшого зниження вартості я сьогодні не бачу. Водночас, було рекордне падіння споживчого інтересу – на рівні 20%, тому може спостерігатися і тенденція до зниження цін”.
Міністр курортів і туризму Республіки Крим Олена Юрченко про дешевий відпочинок на півострові
“У низький сезон сума з однієї людини складе 600 руб. На добу, у високий – 1,8 тис. руб. Якщо додати до цього ціну на субсидований авіапереліт в розмірі 7,5 тис. руб., то можна сказати, що 10-денне перебування в санаторному комплексі Криму з перельотом становитиме 13,5 тис. руб. в низький сезон і близько 25 тис. руб. – у високий”.
Мінфін про продаж валюти населенню на аукціонах
“Мінфін запропонував НБУ розглянути можливість проведення спеціальних аукціонів з продажу валюти для населення з метою послаблення негативного впливу девальвації. Крім того, Мінфін і надалі наполягатиме на необхідності відмовитися від кредитування населення в інвалюті, оскільки валютні ризики фактично перекладаються на громадян, які не мають інструментів управління такими ризиками”.
Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк про спекуляції на ринку ліків
“Що стосується аптечних закладів. Курс нацвалюти змінився, на 20% за останні 2 місяці, але це не 60%. Тому я звертаюся до всіх, хто реалізує ліки, щоб не було так: кому війна, а кому мати рідна. Якщо курс виріс на 20%, то це означає на 20%, а не 120%”.
Влада Донецької області про підписання тимчасового “Конституційного договору”
“Опитування громадської думки показують, що жителі Донецька хочуть бути незалежною частиною єдиної політично стабільної країни… Ускладнює діалог той факт, що реформування самоврядування неможливе без внесення змін до Конституції України, а це довготривалий процес. На сьогодні найкращим виходом із ситуації стало б підписання тимчасового Конституційного договору, до якого увійшли б питання повноваження регіонів, виборність губернатора і статус російської мови”.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас